Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Dank Sinterklaas
Gepubliceerd op maandag 30 november 2015

Sinterklaas wil jullie bedanken voor het warm onthaal in Bedum. Ook de Zwarte Pieten hebben enorm genoten van deze mooie dag!

Sinterklaas wil iedereen bedanken voor het warm onthaal in Bedum

We hadden op de boot nog een regenbui onderweg naar Bedum. Er was al een Piet die graag terug wilde naar Spanje maar gelukkig zijn we toch doorgevaren naar Bedum. En toen de brug open ging bij de haven was het droog en daar stonden zoveel enthousiaste kinderen, ouders, opa's en oma's aan de kade. Het was geweldig om zo Bedum binnen te komen. Wat kunnen ze hier ook mooi zingen in Bedum, we konden het al van grote afstand horen. Daarom wilde Sinterklaas ook doorvaren. En RepoJo was een beetje zenuwachtig maar dat was helemaal niet nodig. Dit jaar liep de boot niet vast en hadden we geen last van de verlichting boven het Boterdiep. Alles ging gewoon goed!

Sinterklaas had een gesprek met de burgemeester en daarna kon Sinterklaas naar de kinderen om een hand te geven en met ze te praten. Er stond een mooie open auto klaar voor Sinterklaas en een open bus waar veel kinderen en een paar pieten in konden zitten. We gingen in een grote optocht naar de sporthal, met de politie en een muziekpieten kar voorop. De meeste pieten gingen lopen want er waren ook erg veel kinderen die mee gingen lopen in de optocht, erg gezellig!

Toen we in de sporthal kwamen leek het erop dat er te weinig pepernoten waren. Sinterklaas was een jaar weggeweest en RepoJo wilde vertellen wat er allemaal gebeurt was maar er kwam steeds weer een piet tussendoor die zich druk maakte om de pepernoten. RepoJo kon maar niet vertellen. Toen bleek dat regelpiet het toch niet allemaal goed geregeld had werd er gebeld met DPD (De Pieten Dienst) en de pepernoten zijn alsnog bezorgd. Daarna hebben jullie hebben allemaal meegedaan met de langste polonaise van Bedum. Het was een groot feest!

Het duurt niet lang meer en dan is het pakjesavond. Sinterklaas komt nog een keer langs bij jullie op school en de Zwarte Pieten komen nog regelmatig in de winkels van Bedum.

Op pakjesavond hebben we het erg druk. We zetten de pakjes dan meestal gewoon voor de deur en gaan door naar het volgende huis. Als je wilt dat Sinterklaas of Zwarte Pieten de pakjes naar binnen brengen en nog even praten of een liedje zingen dan is dat misschien mogelijk via de link op deze website maar dat kan niet bij iedereen want daar hebben we het echt te druk voor.

Kinderen van Bedum,
Dank jullie wel voor deze mooie dag!

Foto: Raymond Mast.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM