Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Schoolmaatschappelijk werk in alle scholen voortgezet onderwijs in Het Hogeland
Gepubliceerd op woensdag 17 februari 2021

Schoolmaatschappelijk werk in alle scholen voortgezet onderwijs in Het Hogeland
 
Het college van de gemeente Het Hogeland wil een proef met de inzet van een schoolmaatschappelijk werker bij alle voortgezet onderwijslocaties in Het Hogeland. De proef duurt anderhalf jaar. De gemeente sluit hiervoor een contract met Mensenwerk Hogeland af. De kosten voor de proef bedragen ongeveer 210.000 euro.

Met de inzet van de schoolmaatschappelijk werker verwacht het college dat een beroep op 'zwaardere’, duurdere vormen van jeugdhulpverlening kan worden voorkomen. Daarmee hoopt het college de uitgaven voor individuele jeugdhulp terug te kunnen dringen.

Verantwoordelijk wethouder Kristel Rutgers over de proef: “Hiermee willen we vooral drempels weghalen om te voorkomen dat er lang gewacht wordt met het vragen van hulp of het aankaarten van problemen. Jongeren vinden een vraagbaak op hun school. De lijntjes zijn dus kort en eventuele ondersteuning kan sneller ingezet worden.”

De maatschappelijk werkers zijn binnenkort te vinden in de vestigingen van Het Hogeland College in Warffum, Winsum en Uithuizen en in VMBO Terra in Winsum.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter