Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
SP het Hogeland heeft toestemming om deel te nemen aan gemeenteraadsverkiezingen
Gepubliceerd op donderdag 06 september 2018

SP het Hogeland heeft toestemming om deel te nemen aan gemeenteraadsverkiezingen

In juni is de SP-afdeling het Hogeland een feit geworden. Lokale afdelingen moeten voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen toestemming krijgen van de landelijke partijtop. Die toestemming heeft SP afdeling het Hogeland inmiddels unaniem van het landelijke partijbestuur gekregen. Naast het kunnen beschikken over voldoende geschikte kandidaten voor de lijst, zijn een solide afdelingsbestuur, lokaal actief zijn, en een goede opzet voor het verkiezingsprogramma, voorwaarden waaraan voldaan is.

De kandidatenlijst wordt op 14 september vastgesteld door de algemene ledenvergadering van de afdeling, en is vanaf dat moment openbaar. Het verkiezingsprogramma zal op 28 september worden gepubliceerd, nadat de leden van de afdeling er hun goedkeuring aan hebben gegeven.

Ondertussen is SP het Hogeland gestart met "grip-gesprekken". "Grip" is de titel van een recent boek van Ron Meijer, de landelijke voorzitter van de partij. Daarvoor ging hij met allerlei verschillende mensen, niet-SP-ers, in gesprek, om zodoende tot een analyse te komen van de staat van het land.

SP het Hogeland heeft besloten hetzelfde te doen op lokaal niveau. De komende tijd gaat de SP in gesprek met allerlei verschillende (groepen) mensen die wonen en/of werken op het Hogeland. Zoals de jongeren en de jongerenwerkers, een ambulancemedewerker, kunstenaars en creatievelingen, ondernemers, een boerin, etc.

“Voor wij ergens wat iets van vinden horen wij graag eerst wat de inwoners van het Hogeland zelf ervan  vinden. Wij nodigen ze van harte uit ons mee te geven wat zij belangrijk vinden voor onze nieuwe gemeente” Aldus Jan Dresmé, voorzitter van afdeling SP het Hogeland.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM