Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
SP Bedum spreekt met bewoners Walfridusbuurt over verkeersveiligheid
Gepubliceerd op dinsdag 01 mei 2018

SP Bedum spreekt met bewoners Walfridusbuurt over verkeersveiligheid

Begin 2018 informeerde SP-Bedum bij bewoners van de Walfriusbuurt naar hun ervaringen over de verkeersveiligheid. Een groot aantal maakt zich daar zorgen over. Afgelopen dinsdag spraken zij met elkaar in de Meenschaar over welke oplossingen er bedacht zouden kunnen worden. De wethouder, die ook was uitgenodigd op verzoek van de bewoners, deed een aantal toezeggingen.

Een grote zorg is dat in een aantal straten was voorheen sprake van een woonerf. Dat veranderde plots in een 30 km. zone, terwijl de inrichting niet veranderde. Er wordt te hard gereden.

Het Walfridusplein is opnieuw ingericht waardoor het verkeer nu links en rechts om het plein heen rijdt. “Ik leer mijn kleinkind om rechts om het plein te fietsen. Hoe leg ik uit wat de veiligste manier is, als ook dan nog auto’s van de andere kant komen?” aldus een bewoonster uit de Walfriduslaan.
Maar ook verkeerd geplaatste plantenbakken leiden tot irritaties, omdat iemand moeilijk zijn camper op de oprit krijgt.

Wethouder de Vries zal een aantal “zorgelijke” punten in de buurt nader bekijken, evenals enkele instanties bezoeken waar meerdere problemen zich voordoen. De bewonerscommissie zal komende week een schets van de straat met snelheidsbeperkende maatregelen, aan alle bewoners van de Walfriduslaan voorleggen, waarna de Vries daar ook mee aan de slag zal gaan.

Tevens zal de gemeente Bedum het initiatief nemen alle straten uit de buurt van een educatiepakket te voorzien en een voorlichtingsavond met Veilig Verkeer Nederland te organiseren.

SP-woordvoerder Sandra Turksema: “Het is mooi dat bewoners gezamenlijk in actie zijn gekomen. Wij zijn blij dat de gemeente naar de bewoners luistert en mee wil werken aan een oplossing. Natuurlijk houden we een vinger aan de pols of men tevreden is in de buurt met de geboden oplossingen.”

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM