Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Ruim drieënhalf miljoen euro voor winkelpanden vier centra in gemeente Het Hogeland
Gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2019

Ruim drieënhalf miljoen euro voor winkelpanden vier centra in gemeente Het Hogeland

Vanaf november wordt de subsidieregeling ‘Plus op vier centrumplannen Het Hogeland (2019)’ opengesteld. Deze regeling is bedoeld voor de centrumplannen in Bedum, Winsum, Uithuizen en Uithuizermeeden. Er is 3.6 miljoen euro beschikbaar voor eigenaren en/of huurders van (leegstaande) winkelpanden in de vier centra.

De subsidie kan gebruikt worden voor vastgoedverbetering, verplaatsing van een onderneming van buiten het centrum naar het centrum en transformatie van leegstaande winkelpanden tot levensloopbestendige woning(en) of andere bestemmingen dan detailhandel. Deze regeling maakt onderdeel uit van het project ‘Plus op de vier centrumplannen’ waarvoor de gemeente 11.6 miljoen vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG) heeft ontvangen.

Aanvraag

Geïnteresseerde vastgoedeigenaren of ondernemers kunnen een subsidieaanvraag doen via de website van de gemeente Het Hogeland. Er wordt dan eerst een intake scan gedaan door een extern ingehuurd bouwkundig bureau. Uit deze scan blijkt of het projectinitiatief voor subsidie in aanmerking komt en/of een project haalbaar is. Het doel van het college van B&W is om met deze regeling de komende jaren verder te bouwen aan vitale en dynamische dorpen en kernen.
Aanvragen kan vanaf 1 november via www.hethogeland.nl/npgsubsidie

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM