Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Riekele Prins tentoonstelling door 700 bezoekers bezocht
Gepubliceerd op woensdag 12 december 2012

Riekele Prins tentoonstelling in Bedum door 700 bezoekers bezocht

De prachtige overzichtstentoonstelling van de “De etser van het Groninger landschap”, zoals de beroemde Bedumer kunstenaar RIEKELE PRINS wordt genoemd, werd door zo’n kleine 700 bezoekers bezocht.

Ter gelegenheid van verschillende activiteiten in Bedum, waaronder de vijfjaarlijkse Gastendag APB Bedum en Mooi Bedum,  heeft de dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum (APB Bedum) een bijdrage geleverd.  In samenwerking met de verzamelaar en bewaker van het erfgoed van Riekele Prins Anne van der Velde uit Groningen werd uit zijn verzameling een prachtig overzicht samengesteld voor deze unieke overzichtstentoonstelling. Zo’n veertig etsen en schilderijen van de Bedumer kunstenaar Riekele Prins werden ten toon gesteld..

De Riekele Prins expositie trok veel aandacht. In de periode van 24 augustus tot en met 23 november werden er zo’n kleine 700 bezoekers door de vrijwilligers welkom geheten. Bezoekers, kwamen uit de omgeving, en uit Hilversum, Assen, Delft, Lelystad, Purmerend. En bezoek uit Duitsland, Frankrijk en Canada. Uit de notities in het Gastenboek bleek wel dat men genoot van de werken en waardeert de aandacht die aan Riekele Prins werd gegeven.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van APB-Bedum ,Stichting Welzijn Bedum, Bedrijvenvereniging gemeente Bedum, VVV Lauwersland Bedum, Loket Levende dorpen van de Provincie Groningen en de NAM. En door de vrijwilligers die tijdens de openingsuren de bezoekers ontvingen.

REPRO’S van Riekele Prins bij de VVV Bedum

Tijdens de expositie konden de bezoekers een Repro van een ets kopen. Ingelijst is het een waardevolle herinnering. Daarvan zijn er nog enkele te koop  bij de VVV Bedum, Kapelstraat 10. 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM