Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
PvdA-Het Hogeland omarmt MER-advies
Gepubliceerd op maandag 20 augustus 2018

De PvdA Het Hogeland is ingenomen met het advies van de commissie, die zich gebogen heeft over de Milieu Effect Rapportage (MER).Volgens de huidige Bedumer PvdA-fractie-voorzitter Jaap Heres moet de uitbreiding van Friesland Campina aan de hoogste plano-logische eisen voldoen. “De Partij van de Arbeid onderkent de impact van de uitbreiding. We willen niet over één nacht ijs gaan. Het is een goede zaak dat de verschillende alternatieven goed vergeleken worden en dat de raad van de nieuwe gemeente over de uitbreidingsplannen van Friesland Campina Domo beslist”, aldus Heres.

PvdA-Het Hogeland omarmt MER-advies
Jaap Heres

In het verkiezingsprogramma stellen de sociaal-democraten dat de melkfabriek bij Bedum hoort. Verhuizing is wat de PvdA betreft niet aan de orde. Heres benadrukt dat het zuivel-park en Bedum met elkaar verbonden zijn. “De melkfabriek biedt werkgelegenheid, ook aan de toeleveranciers. Daarnaast levert Friesland Campina Domo bijvoorbeeld restwarmte aan het overdekt zwembad De Beemden. Het bedrijf werkt ook mee met de initiatiefnemers van de prachtige MFA die bij SV Bedum kan verrijzen. Dat waarderen we zeer.”

Jaap Heres, de huidige PvdA-fractievoorzitter in Bedum staat nummer vier op de kandidatenlijst van PvdA Het Hogeland. “De Partij van de Arbeid gaat uit van de kracht en de eigenheid van de dorpen. Voor Bedumers is de melkfabriek vertrouwd. Vergeet niet dat er voor miljoenen geïnvesteerd wordt in een nieuwe rondweg zodat de vrachtwagens van Friesland Campina niet meer door het dorp hoeven te rijden. Het bestaansrecht en het meewerken aan de uitbreiding staan voor de PvdA niet ter discussie. De economische betekenis en werkgelegenheid zijn van groot belang. Wel wachten we met belangstelling het verdere onderzoek af. De PvdA wil tot een goede afweging komen. Voordat we een definitief standpunt innemen gaan we in gesprek met alle belanghebbenden.”

PvdA-Het Hogeland omarmt MER-advies 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM