Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Protest Bedumer burgers tegen bouw gigantische fabriek
Gepubliceerd op vrijdag 13 juli 2018

Protest Bedumer burgers tegen bouw gigantische fabriek FrieslandCampina in Bedum

Ingezonden bericht.

Vele Bedumers zijn verontrust door de plannen die klaar liggen betreffende de bouw van een gigantische nieuwe zuivelfabriek. De tijd begint te dringen want eventuele bezwaren moeten op 18 juli 2018 bij het College van B en W van Gemeente Bedum binnen zijn.

Velen bleken nog in de veronderstelling dat er alleen een kleine uitbreiding zou komen op het huidige terrein van de zuivelfabriek. Nu begint door te dringen wat de werkelijke plannen zijn, namelijk een geheel nieuwe fabriek, 100 bij 250 meter beslaand, met twee torens van meer dan 50 meter hoog, waarvoor het eeuwenoude Boterdiep zelfs omgelegd dreigt te worden, beginnen de protesten aan te zwellen.

Was de huidige zuivelfabriek velen al een doorn in het oog, de toekomstige fabriek zal de prachtige landelijke omgeving nog veel meer gaan verstoren.  Het wordt onbegrijpelijk gevonden dat Gemeente Bedum zo lichtvaardig met het natuurschoon, het milieu en de historische waarde van de omgeving om gaat. De belofte 'rust, ruimte en groen in de parel van het Noorden' wordt met de komst van zo’n gigantische fabriek natuurlijk een lachertje. Ook toeristen die een fietstocht maken zullen Bedum gaan mijden als ze die enorme fabrieksblokken uit de verte zien; er zijn wel mooiere dorpen in de omgeving om heen te gaan…

Tevens hebben vele eigenaren van de koopwoningen nieuwbouw Ter Laan aangegeven absoluut niet blij te zijn met deze plannen, want juist deze wijk gaat het uitzicht krijgen op de toekomstige fabriek en zal de meeste last gaan ervaren van fabrieksgeuren- en lawaai, alsmede van de grote toename van zwaar vrachtverkeer.

Bedumers die nog bezwaar willen indienen tegen het voorontwerp voor de uitbreiding van Friesland Campina (dossiernummer: NL.IMRO.0005.BPZP18UITBR2-VO01) hebben nog maar een paar dagen de tijd. Gespannen wordt gewacht op de verdere ontwikkelingen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM