Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Plan invulling locatie oude Togtemaarschool in Bedum
Gepubliceerd op woensdag 19 februari 2020

Het college heeft ingestemd met een plan voor de invulling van de voormalige locatie van de Togtemaarschool aan De Vlijt in Bedum. Het plan voorziet in de aanleg van een parkeerterrein, een parkachtig gebied en een skatebaan. Het plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met omwonenden, bezoekers, skaters en andere betrokkenen.

Plan invulling locatie oude Togtemaarschool in Bedum

Parkgebied met nieuwe skatebaan
De oude Togtemaarschool wordt gesloopt en maakt plaats voor een parkachtig gebied. Daarin komt ook de nieuwe skatebaan te liggen. De oude baan moest wijken voor de nieuwbouw van de school. Op verzoek van omwonenden wordt bij de inrichting van het parkje extra aandacht besteed aan de sociale veiligheid. Verder wordt onderzocht of de ingang van een naastgelegen gymzaal aan het nieuwe parkgebied kan worden gesitueerd.

Start in derde kwartaal 2020
Met de aanleg van het parkgebied wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar begonnen. Het college wil het werk kort na de sloop van het schoolgebouw starten. Daarmee wordt voorkomen dat het terrein lang braak blijft liggen.

Bazuinslaan wordt verlegd
In het plan wordt ook voorgesteld om de Bazuinslaan in westelijke richting te verleggen. Daardoor kan parkeergelegenheid vlakbij het nieuwe schoolgebouw worden gerealiseerd. Voor de parkeergelegenheid is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Als de gemeenteraad een zogenaamde ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgeeft, kan voor de verlegging van de Bazuinslaan een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Op verzoek van omwonenden wordt de mogelijkheid om ter plaatse te kunnen bouwen opgeheven. Het college wil de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan in het derde kwartaal van dit jaar starten.

Plan invulling locatie oude Togtemaarschool in Bedum

Nieuwe school
In december 2019 is de nieuwe Togtemaarschool in gebruik genomen. Nieuwbouw was nodig om de school aardbevings- en toekomstbestendig te maken.

Samenspraak
De herinrichtingsplannen worden nu uitgewerkt en in de loop van het jaar weer voorgelegd aan de omwonenden en andere betrokkenen. De bouw van de school en de keuze van de nieuwe locatie had en heeft veel impact voor omwonenden. Zij zijn daarom nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het plan.

Plan invulling locatie oude Togtemaarschool in Bedum

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter