Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Peuterspeelzaal Onderdendam start extra groep
Gepubliceerd op woensdag 14 februari 2018

De Peuterspeelzaal Onderdendam draait zo goed dat vanaf maart een extra groep wordt gestart op de maandag- en donderdagochtend. In deze groep is nog plek voor een paar kindjes. Wanneer de peuterspeelzaal verhuist naar het Dorpshuis van Onderdendam is nog niet duidelijk. Alle plannen zijn klaar, maar het wachten is op de vergunning van de gemeente.

Peuterspeelzaal Onderdendam start extra groep 

ONDERDENDAM – De Peuterspeelzaal Onderdendam, vorig jaar door de stichting Onderdendam Speelt opgericht, is zo populair, dat naast de groep die op dinsdag- en vrijdagochtend komt, vanaf maart een nieuwe groep wordt gestart op de maandag- en donderdagochtend, eveneens onder de leiding van juf Alet Doesburg. In deze groep zijn nog een paar plekken vrij. Wat ouders erg lijkt aan te spreken is dat de peuterspeelzaal nog een echte ouderwetse peuterspeelzaal is, die kinderen spelenderwijs voorbereidt op de basisschool. De groepen zijn klein: maximaal acht peuters per groep, zodat er veel aandacht is voor ieder kind. Onlangs kreeg de peuterspeelzaal een mooi inspectierapport van de GGD, waarin heel lovend gesproken wordt over die uitgebreide aandacht.

Breed gedragen
Vanaf het begin wordt de Peuterspeelzaal Onderdendam al gedragen en gesteund door het hele dorp. Inwoner en Art Director Anton Kamminga ontwierp een poster voor de peuterspeelzaal, waar fotograaf Martijn Heemstra weer een mooie foto voor maakte. Ook van het NUT Onderdendam krijgt de stichting al vanaf het eerste uur steun. In de vorm van subsidie, maar het NUT staat daarnaast ook garant voor de eerste twee jaar van de peuterspeelzaal. Onlangs kreeg de stichting een subsidie toegekend van het Loket Leefbaarheid. Dat is niet vanzelfsprekend voor een peuterspeelzaal, vertellen Roos Kotterer en Annelies Olthof, voorzitter en secretaris van de Stichting Onderdendam Speelt. “Wij zijn geen commerciële instelling en dat hebben we ook laten zien toen ze langskwamen. We hebben laten zien hoe de samenwerking met het Dorpshuis zal zijn, en dat we nog veel meer willen gaan doen voor alle jeugd in Onderdendam, zoals het creëren van een jeugdhonk in het Dorpshuis en het organiseren van toneel- en muzieklessen. Het feit dat wij de peuterspeelzaal als moeders zijn begonnen en nog veel meer willen doen voor het dorp maakte ze enthousiast denken we. Het gaat ons echt om de leefbaarheid in het dorp.”

Dorpshuis
Precies wat Bert Helmholt, voorzitter van het bestuur van het Dorpshuis Onderdendam ook enthousiast maakt. Bert: “De peuterspeelzaal past heel erg bij het idee van het Dorpshuis een verbinder te willen zijn in het dorp. De school, waar allerlei verbindingen waren tussen ouders en opgroeiende kinderen, is al verdwenen. Daar moet je toch iets voor in de plaats hebben. Een speelzaal kan daarin denk ik heel veel doen. En als dat in het Dorpshuis kan, komen er alleen maar meer mensen met elkaar in verbinding”.
Het is de bedoeling dat de peuterspeelzaal binnenkort verhuist van het oude basisschoolgebouw naar het Dorpshuis. Het Dorpshuis moet hiervoor een lichte verbouwing ondergaan waarvoor alle plannen al klaar liggen. Ook de GGD is akkoord. Het enige wachten is nog op de vergunning van de gemeente. Bert: “We hebben leuke ideeën voor een buitenplaats en een gemeenschappelijke zaal voor de jeugd tot achttien jaar. We willen graag, maar we hebben nog een vergunning nodig”.

Nog een paar plekjes
In de nieuwe peutergroep die in maart op maandag- en donderdagochtend start zijn nog een aantal plekjes vrij. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen via 050-8517395 of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 Foto is gemaakt door Martijn Heemstra.

 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM