Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Peter en Wiebe de Haan brengen ode aan geboortehuis Loppersum
Gepubliceerd op maandag 15 januari 2018

De voorgenomen sloop van het oude pand Hogestraat 4 in Loppersum is aanleiding voor Wiebe en Peter de Haan (ook bekend als Pé Daalemmer) om herinneringen op te halen aan hun jeugd in dat dorp. Op donderdag 18 januari presenteren de broers in Ons Dorpshuis een avond met foto’s, film, muziek en verhalen over het hart van Loppersum.

Hogestraat 4, middenin dé winkelstraat van Loppersum, staat leeg en wordt binnenkort waarschijnlijk gesloopt. In het meer dan honderd jaar oude pandje was jarenlang een slagerij gevestigd. Wiebe (1955) en Peter (1956) werden er beiden geboren en hebben er tot 1970 gewoond. Hun ouders breidden de slagerij in de jaren zestig uit tot supermarkt. Albert Heijn was de laatste gebruiker, maar die winkel verhuisde eind 2015 naar een compleet nieuw gebouw. Sindsdien staat Hogestraat 4 te verkrotten.

Peter en Wiebe de Haan brengen ode aan geboortehuis Loppersum
 een foto uit 1955 van echtpaar de Haan met
Wiebe als baby, voor het pand Hogestraat 4

Sinds het oude pand leegstaat, is er nauwelijks doorloop meer voor het winkelend publiek van supermarkt naar winkelstraat en vice versa. Gedupeerde ondernemers gingen te rade bij het gemeentebestuur, dat uiteindelijk onder hun druk, en met de NAM als geldschieter, het pand aankocht. Hiermee was de sloop zo goed als bezegeld.

'Juist nu er zo veel panden in dit gebied noodgedwongen moeten worden gesloopt vanwege de aardbevingsschade, is het spijtig dat het voor dit dorp karakteristieke, meer dan een eeuw oude pand aan sloop ten onder dreigt te gaan,' zegt Peter. Desondanks beloven de gebroeders De Haan er een opgewekte, vrolijke avond van te maken. Ook hun muzikale activiteiten, die in dit pand al een aanvang namen, zullen deze avond niet ontbreken.

De avond begint om 20.00 uur in Ons Dorpshuis, Wirdumerweg 22, Loppersum.
Toegang is gratis.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM