Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Overzicht van de maatregelen die van kracht zijn geworden in de gemeente Het Hogeland
Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2020

Overzicht van de maatregelen die van kracht zijn geworden in de gemeente Het Hogeland 

Overzicht van de maatregelen die van kracht zijn geworden in de gemeente Het Hogeland.

Sociale teams

  • De sociale teams van de gemeente leggen voorlopig alleen huisbezoeken af in urgente gevallen. Als er sprake is van ziekte, wordt zoveel mogelijk telefonisch afgehandeld. Het Sociaal Team blijft telefonisch bereikbaar via 088 - 345 88 88.
  • Uit voorzorg vervallen tot 6 april alle activiteiten van Mensenwerk Hogeland. De organisatie is wel telefonisch bereiken via 0595 - 745 090. Zorg gaat nu vooral uit naar de kwetsbaren. Inwoners die iemand kennen die hulp of een luisterend oor nodig heeft, worden verzocht dit door te geven aan Mensenwerk. Mensenwerk neemt dan telefonisch contact op met deze inwoners om te kijken hoe zij ze kunnen helpen. Voor de ondersteuning van mantelzorgers, alleenstaanden, telefoonwinkels en boodschappendiensten bereidt Mensenwerk acties voor.
     

Afval

  • De ronde van de chemokar op 23, 24 en 25 maart in de voormalige gemeente Bedum vervalt en wordt mogelijk op andere dagen ingehaald.  Chemisch afval kan worden ingeleverd bij de milieustraat in Groningen of Usquert.
  • Het gratis inleveren van snoeiafval op vrijdag 20 maart bij de gemeentewerf aan de Schouwerzijlsterweg  in Winsum vervalt. De snoeironde wordt deze week wel gereden in de voormalige gemeente Winsum. 
     

Activiteiten 75 jaar vrijheid

De activiteiten rondom 75 Jaar Vrijheid die tot 6 april gepland staan, gaan niet door. De organisatoren bekijken nog of en wanneer bepaalde evenementen later dit jaar worden georganiseerd. Een actueel overzicht is te vinden op: www.hethogeland.nl/vrijheid .
 
Sluiting dorpshuizen etc.

De dorpshuizen, jeugdsozen en gymzalen in de gemeente Het Hogeland zijn tot nader order gesloten.
 
Algemeen: noodverordening van kracht

Op maandag 16 maart heeft voorzitter Koen Schuiling van de Veiligheidsregio Groningen een noodverordening ondertekend. Met deze verordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. Meer informatie is hier te vinden: www.veiligheidsregiogroningen.nl/over_ons/nieuws/voorzitter_koen_schuiling_tekent_noodverordening

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter