Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Oranje Fonds steunt met 958.823 euro 417 Groningse sociale initiatieven in 2014
Gepubliceerd op woensdag 06 mei 2015

Steun aan een betrokken Nederland begon 70 jaar geleden.

Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven en dat we in 1945 bevrijd zijn. Het Oranje Fonds heeft zijn wortels in de naoorlogse periode van wederopbouw. De Stichting Nederlands Volksherstel stond aan de wieg van het Juliana Welzijn Fonds, dat op zijn beurt in 2002 fuseerde met het Oranje Fonds. Al 70 jaar is er zo steun voor een betrokken Nederland. In 2014 ondersteunde het Oranje Fonds met €27,4 miljoen 7.511 sociale initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. 417 daarvan komen uit Groningen. Dat blijkt uit de jaarcijfers dat het Fonds vandaag bekend maakt.

Oranje Fonds steunt met 958.823 euro 417 Groningse sociale initiatieven in 2014

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven van maatschappelijk organisaties in alle uithoeken van de provincie. Zo kreeg Buurttuin de Gelderse Es €1.000,- als bijdrage voor hun werk, ontving MultiFunctioneel Centrum de Wijert Helpman in Groningen €10.000,- voor een dansproject en kon Voedselbank Oldambt met een bijdrage van €2.000,- een vleesmachine aanschaffen. In totaal kende het Fonds in Groningen €958.823,- toe.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, is trots dat het Fonds sociale initiatieven kan ondersteunen die ook nu, 70 jaar na de oorlog, bouwen aan een sociaal Nederland: “Ook nu wordt weer nadrukkelijk een beroep gedaan op mensen om mee te helpen in de samenleving. Het is prachtig om te zien dat mensen die rol ook oppakken en plannen bedenken om kwetsbare mensen te ondersteunen en om te zien naar een ander en je eigen omgeving. Veel nieuwe maatjesprojecten klopten bij ons aan en ook buurtzorgprojecten nemen in aantal toe. Daarnaast zien we steeds vaker dat buurthuizen en andere gemeenschapsruimten in beheer komen van omwonenden. Wij blijven hen uiteraard helpen.”

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk met €27,4 miljoen. Met geld, kennis, contacten en campagnes brengt het Fonds mensen samen en zorgt het voor meer betrokkenheid in ons Koninkrijk. Het Oranje Fonds wordt ook gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. In 2014 bezochten zij met het Oranje Fonds 15 initiatieven, deden mee aan NLdoet en reikten de Appeltjes van Oranje en de Oranje Fonds Groeicertificaten uit.

Hier leest u het volledige Oranje Fonds Jaarverslag 2014 en kunt u alle toekenningen in de provincie bekijken.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM