Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in Het Hogeland uit mee te doen met Collecte
Gepubliceerd op donderdag 24 januari 2019

Oranje Fonds Collecte dit jaar 11 t/m 15 juni.

 
Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in gemeente Het Hogeland uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Hiermee kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. In Het Hogeland zijn 15 collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van 11 t/m 15 juni gehouden wordt. Een collectegebied claimen kan via ORANJEFONDS.NL . Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in Het Hogeland uit mee te doen met Collecte
Foto ©Oranje Fonds

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed. Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.
 
Iedere euro goed besteed
Het is de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseert. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt iedere euro uit de collectebussen besteed aan projecten die onze samenleving socialer maken.
 
Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM