Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Opening fietsstraat tussen Zuidwolde en Beijum
Gepubliceerd op woensdag 13 december 2017

Opening fietsstraat tussen Zuidwolde en Beijum

Komende donderdag, 14 december, openen wethouder Paul de Rook van Groningen en zijn Bedumer collega Johannes de Vries de ‘fietsstraat’ tussen Zuidwolde en de Groninger stadwijk Beijum.

Dat gebeurt op de Beijumerweg, ter hoogte van de gemeentegrens. De officiële opening is om 10.15 uur. De beide wethouders maken voor die opening gebruik van historische fietsen.

De Beijumerweg wordt veel gebruikt door fietsers, waaronder scholieren.  Om te benadrukken dat fietsers prioriteit hebben op deze route is het wegdek over de volledige breedte van 3,5 meter voorzien van een rode slijtlaag. Ook zijn de bermen versterkt en staat er aan het begin van de weg een verkeersbord dat duidelijk maakt dat automobilisten er te gast zijn. Uit tellingen is gebleken dat er dagelijks 1.200 fietsers van de verbinding gebruik maken. Daar staan 900 automobilisten tegenover.
 
Het fietsveiliger maken van de Beijumerweg is één van de maatregelen uit de Dorpsvisie Zuidwolde 2016-2026 en sluit naadloos aan bij de Fietsstrategie Groningen 2015-2025.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM