Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Opening ’t Koepeltje, een plek voor zorg én onderwijs
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2017

Opening ’t Koepeltje, een plek voor zorg én onderwijs

’s Heeren Loo opende op maandag 16 oktober ’t Koepeltje in Bedum. Kinderen die (tijdelijk) geen passende plek hebben binnen het (speciaal)(basis)onderwijs ontvangen hier een bijzondere combinatie van zorg en onderwijs.

De openingshandeling werd verricht door Wesley, één van de kinderen waar het allemaal mee begon, en zijn moeder. Inmiddels gaat Wesley weer naar een gewone school. Wesley vertelt dat hij heeft geleerd om te luisteren en niet meer boos te worden. Ook zijn moeder is blij met zijn ontwikkeling. “Hij is leergierig en het gaat steeds beter met hem.”

Bijzonder
De kinderen kunnen zich in ’t Koepeltje verder ontwikkelen in een schoolse situatie met als doel terugkeer naar het reguliere onderwijs. Dytmer Hettinga, regiodirecteur ’s Heeren Loo, noemt het een bijzonder project. “Ook voor ’s Heeren Loo is het bijzonder. Samen met Samenwerkingsverband 20.01 PO en Cedin geven we kinderen perspectief op onderwijs in de toekomst.” Annie Kats, beleidsmedewerker Samenwerkingsverband 20.01 PO vertelt hierover: “Alle kinderen hebben recht op een passende plek binnen het onderwijs. We zijn dan ook heel blij dat ’s Heeren Loo de uitdaging is aangegaan om deze kinderen een plek te bieden. Dit is waar passend onderwijs over gaat. Ervoor zorgen dat de kinderen tot rust kunnen komen en hun lichtjes weer kunnen laten schijnen.” Sandra Russell, pedagoog Cedin, vult aan: We zijn op zoek gegaan naar de verbinding tussen onderwijs en zorg. Volgens mij zijn we daar in geslaagd. Ik denk dat er een zonnige toekomst voor dit project is weggelegd.”

Samenwerking
‘s Heeren Loo, Cedin en het Samenwerkingsverband 20.01 PO werken samen met als doel leerlingen met traumatische ervaringen die niet meer open staan voor leren en onderwijs tot rust te brengen en ze geleidelijk aan weer zicht in hun eigen handelen te geven. Zo komt de deur naar het kunnen en willen leren weer open te staan. Meer informatie is op te vragen bij het Samenwerkingsverband 20.01 PO, Cedin en ’s Heeren Loo.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM