Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Open Huis Goede Herderkerk in Bedum goed bezocht
Gepubliceerd op maandag 06 juni 2016

Zaterdag 4 juni werd voor de eerste keer een open dag van de Goede Herderkerk te Bedum gehouden ! Georganiseerd door een actieve team van een plaatselijke Commissie Goede Herderkerk. Met de Open Dag wil men bereiken dat er regelmatig activiteiten plaats vinden in deze monumentale kerk ! De optredens van Lapwerk en Popkoor &Core en orgelspel door verschillende organisten op het net gerestaureerde orgel werd zeer gewaardeerd !

Er zit er weer muziek in de Goede Herderkerk! Naast de muziek was er nog meer te doen, zoals een foto- expositie van Jolanda Kleij en Peter Russchen, een fotospeurtocht en korte rondleidingen. Er waren hapjes en drankjes en er werden door Bakker Hoekstra gemaakte Orgelpijpjes en Goede Herderkerkbroden verkocht. De voorzitter van de Plaatselijke Commissie Jan de Vries was zeer tevreden over het bezoek !

Open Huis Goede Herderkerk in Bedum goed bezocht
na enig zoeken bleek dat er in een kast een keurig opgevouwen vlag lag. 
Die kon dus mooi uit !

In de toekomst willen we de Goede Herderkerk gaan gebruiken voor diverse (inter) culturele activiteiten. Heeft u ideeën, wilt u meedenken of meewerken? Kom langs en laat het ons weten!

foto van Klaas Haak.

Goede Herderkerk / Noorderkerk
Op de site van de gemeente Bedum wordt deze monument omschreven als volgt:

Schitterend, de gebrandschilderde glas-in-lood ramen in de Goede Herderkerk te Bedum. De Goede Herderkerk of Noorderkerk genaamd is in de jaren 1937-1938 gebouwd in een stijl die zowel kenmerken van de Amsterdamse School als de Delftse School vertoont. E. Reitsma uit Groningen was de ontwerpende architect van het gebouw en A. Wiersema uit Bedum was de uitvoerend architect. Het kerkgebouw heeft een plattegrond in de vorm van een Grieks kruis met op de zuidoostelijke hoek een toren, aan de zuidkant een aanbouw voor het catechisatielokaal en aan de zuidwestzijde een aanbouw voor de kerkeraadskamer.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM