Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Online actie Huurdersfront: Maak bezwaar op voorstel huurverhoging 2019 van Wierden & Borgen
Gepubliceerd op dinsdag 30 april 2019

Online actie Huurdersfront - Maak bezwaar op voorstel huurverhoging 2019 van Wierden & Borgen

Persbericht Huurdersfront. 

Vorig jaar bevroor Wierden & Borgen de huur nog, dit jaar gaan ze ineens voor een behoorlijke verhoging. Dit zou noodzakelijk zijn omdat de kosten hoger worden voor onderhoud aan hun huurwoningen. Veel huurders melden zich afgelopen weekend bij Huurdersfront omdat de verhoging ze vooral in het verkeerde keelgat geschoten is.

Sommige huurders zouden zelfs meer dan 20 euro verhoging betalen, als ze ermee akkoord zouden gaan. Ze vinden het voorstel buitengewoon onredelijk en ook nog bijzonder slecht getimed. De Woningstichting deed jarenlang weinig tot niets aan hun woning waardoor de kwaliteit soms behoorlijk te wensen over laat. Een bewoner uit Bedum: “Ze hebben het over het op peil houden van de kwaliteit, laten ze eerst maar eens beginnen om de kwaliteit van mijn woning op peil te brengen! Ik ga nu echt even niet meer betalen en anders ga ik zelfs huurverlaging aanvragen bij de huurcommissie.”

De 200 woningen die in voorlopig plan Bedum vallen hebben geen verhoging gekregen. Maar dat is maar een fractie van het totaal aan huurwoningen die met problematiek zitten. Wierden & Borgen heeft dus echt wel een probleem, alleen is het de vraag of ze dat dan nu niet weer erg gemakkelijk bij hun huurders in de schoenen willen schuiven en dan terecht op begrip of medewerking zouden mogen rekenen. Veel huurders zouden graag eerst eens zien dat de Stichting het geld goed gaat besteden en er vooral degelijk wordt opgetreden ten aanzien van de problematiek.

Huurdersfront noemt de intenties van de verhuurder alle reden voor actie. De huurderswaakhond heeft toevallig afgelopen week nog een uiterst kritisch rapport bij Gemeente Hogeland & Loppersum en de Tweede Kamerfracties afgeleverd. De woordvoerder: “En dan komt tegelijkertijd dit nieuws weer waarmee ze ons rapport in feite onderstrepen. Het is wederom de omgekeerde wereld. Steeds beloven ze beterschap maar zetten er dan weer iets tegenover wat daar gewoon tegenin gaat. Dit is geen eigenaarschap nemen ten aanzien van problematiek en zal niet bepaald meewerken aan het herstel van vertrouwen. Daarom kunnen wij ook niet met deze verhuurder door één deur. Deze organisatie blijft zich zeer bedenkelijk opstellen en huurders benadelen.”

De woordvoerder vervolgt: “Wij raden huurders dan ook aan om een helder statement te maken en om dat samen met andere huurders te doen. Het is ook een voorstel tot huurverhoging en daarbij hoef je het dus absoluut niet met de aangevoerde argumentatie eens te zijn en kan je je akkoord intrekken. Huurders kunnen dat nu zeer eenvoudig via onze site aan Wierden & Borgen kenbaar maken.“

Wilt u als huurder van Wierden & Borgen dus ook uw akkoord op het voorstel in maar een paar handelingen intrekken? Ga dan naar www.huurdersfront.nl/ikmaakbezwaar en vul uw naam & adresgegevens in. Dit kan tot 1 juli. U kunt de standaard tekst aanpassen of aanvullen. Wanneer u op verzenden klikt ontvangt de Woningstichting uw bezwaar.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM