Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Officiële aftrap Jeugdcultuurfonds BMWE voor kinderen uit minimagezinnen
Gepubliceerd op maandag 12 februari 2018

Officiële aftrap Jeugdcultuurfonds BMWE voor kinderen uit minimagezinnen

Op woensdag 14 februari a.s. geven wethouders Mariette de Visser, Marc Verschuren en Menne van Dijk het startsein voor het Jeugdcultuurfonds BMWE. Dit vindt plaats om 14.00 uur, in ‘De Meenschaar’ in Bedum. Leerlingen van Jeugdtheaterschool de Wonderboom en muziekschool Hunsingo zullen hier ook een bijdrage aan leveren. Het Jeugdcultuurfonds wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om muziek-, theater-, dans - of tekenles te volgen.

Het Jeugdcultuurfonds BMWE maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een smalle beurs op bijvoorbeeld muziek-, theater- of dansles kunnen. Ouders met een inkomen tot 120 % van het minimuminkomen kunnen terecht bij het fonds. Op www.jeugdcultuurfonds.nl is te lezen hoe een aanvraag in zijn werk gaat.

Gezamenlijke inzet 
De gemeenten Bedum, Winsum, Eemsmond en de Marne storten in zowel 2017 als 2018 jaarlijks gezamenlijk € 10.000,- in het Jeugdcultuurfonds. Naast het Jeugdcultuurfonds zijn onder andere het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld al actief in de gemeenten. Deze partijen zetten zich samen met anderen in om ervoor te zorgen dat alle kinderen in de BMWE-gemeenten  mee kunnen doen.

Rabobank
De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in de BMWE-gemeenten € 5.000,- bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen ‘opdracht’: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen.

Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de BMWE-gemeenten en de Rabobank Foundation kunnen het komende jaar kinderen van minima deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM