Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Nu ook samenwerking tussen Stichting Boer en Zorg in Noord Nederland en ’s Heeren Loo
Gepubliceerd op woensdag 27 juni 2018

Nu ook samenwerking tussen Stichting Boer en Zorg in Noord Nederland en ’s Heeren Loo

Stichting BEZINN en ’s Heeren Loo gaan samenwerken zodat cliënten die op een zorgboerderij wonen specialistische behandeling krijgen als ze die nodig hebben. Vanaf donderdag 14 juni kunnen de zorgboerderijen van BEZINN in Groningen, Friesland en Drenthe gebruik maken van de kennis en expertise van de ruim 800 behandelaren die werken voor expertisecentrum Advisium, onderdeel van ’s Heeren Loo. Zij hebben veel kennis en expertise over complexe zorgvragen van mensen met een verstandelijke beperking.

Nu ook samenwerking tussen Stichting Boer en Zorg in Noord Nederland en ’s Heeren Loo

Behoefte en wensen van cliënten
Bijdragen aan de vermaatschappelijking van de zorg dat is het doel van Stichting Boer en Zorg in Noord-Nederland (BEZINN). Dit doen zij door het bieden van zorg op zorgboerderijen en andere kleinschalige ondernemingen. Twee belangrijke voorwaarden daarvoor zijn een erkend kwaliteitssysteem en aansluiting op de behoefte van de cliënten en hun individuele wensen. Soms heeft een cliënt met een complexe zorgvraag behoefte aan behandeling. Dan kunnen ze nu terecht bij ’s Heeren Loo Advisium. Van de 160 zorgboerderijen die zijn aangesloten bij BEZINN, zijn er al 45 in gesprek over behandeling.

Nu ook samenwerking tussen Stichting Boer en Zorg in Noord Nederland en ’s Heeren Loo

Zorgboerderij met behandeling
Veel mensen met een (licht) verstandelijke beperking die op een zorgboerderij wonen, logeren of dagbesteding afnemen maken gebruik van een PGB zonder behandeling. Maar sommige cliënten met een complexe zorgvraag hebben ook behoefte aan behandeling. Daar kunnen zij via de Wlz beroep op doen en ’s Heeren Loo Advisium kan de Wlz-behandeling verlenen. Deze samenwerking is eerder dit jaar ook van kracht gegaan tussen Coöperatie Boer en Zorg in Midden-Nederland en ’s Heeren Loo Advisium. De zorgzaamheid, het grote hart en het ondernemende karakter van de zorgboeren worden door de samenwerking gecombineerd met de inhoudelijke kennis en expertise van ’s Heeren Loo over complexe zorgvragen van mensen met een verstandelijke beperking.

Meer weten?
Meer informatie over werken, wonen of logeren op een zorgboerderij is beschikbaar bij één van de organisaties:
BEZINN: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 0592 - 30 00 33
’s Heeren Loo: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 0800 – 3 555 555

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM