Bouw jij mee aan Bedum?

Nieuws van Het Hogeland - 8 april 2020

Beste Hogelandsters,

Nederland staat onder hoogspanning. Dat geldt zeker voor mensen die in de zorg werken. Of het nu om artsen of verpleegkundigen gaat. Of om personeel in verzorgingstehuizen en instellingen. Ze lopen allemaal op de tenen. Ook veel Hogelandsters werken in die sector. Vanaf deze plek willen we graag onze bewondering uitspreken. Jullie doen fantastisch werk waar we diep respect voor hebben!

Deze tijd trekt een wissel op heel veel mensen. Niet alleen op het zorgpersoneel. Velen werken thuis. En dat is een situatie iets waar lang niet iedereen aan gewend is. Je hoofd erbij houden terwijl de kinderen om je heen huppelen en de partner, die ook thuis werkt, druk aan het bellen is met een collega. Dat vraagt om inschikkelijkheid. Dat vraagt om geduld en tolerantie. Dat vraagt vooral om rekening met elkaar houden. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Deze tijd leidt in sommige gezinnen tot extra spanning. Kinderen die nu thuis zitten en de vertrouwde omgeving van school, de sportclub, de dansles moeten missen. Er zijn jongens en meisjes voor wie die omgeving de enige veilige omgeving is. Die veiligheid en geborgenheid zijn ze nu kwijt. Nu moeten ze het doen met een huiselijke omgeving waar geweld dreigend in de lucht hangt. Soms ook geweld tussen partners onderling. Vermoed u zoiets in uw omgeving? Neem dan contact op met een van de instanties die hier verderop staan vermeld. Dat kan veilig en vertrouwd.

Onze gedachten blijven uitgaan naar onze ouderen en onze kwetsbare inwoners. Vooral zij hebben het in deze tijd zwaar. Het gebruikelijke bezoekje van familie, vrienden, kennissen moeten velen missen. Daardoor ligt vereenzaming op de loer. Er zijn allerlei manieren om ze een hart onder de riem te stekken. Een kaartje. Een tekening van de kleinkinderen. Een telefoontje. Mogelijkheden te over om ze te laten weten dat ook zij er bij horen. We wijzen nog even op de digitale 'stamtafel': online contact houden met de mensen die je dierbaar zijn, met wie je wat wilt delen, bij wie je je verhaal even wilt doen. Aanmelden kan via: hethogeland.nl/stamtafel .

Blijf vooral nu zorg én oog voor elkaar houden!

Henk Jan Bolding, burgemeester
Kristel Rutgers, wethouder
Mariette de Visser, wethouder
Eltjo Dijkhuis, wethouder
Harmannus Blok, wethouder
Paul van Vilsteren, gemeentesecretaris

Facebook TwitterLinkedin
­