Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
NAM loopt opnieuw weg voor hun verantwoordelijkheid en gaat in hoger beroep
Gepubliceerd op vrijdag 05 mei 2017

NAM in hoger beroep tegen uitspraak immateriële schade.

NAM loopt opnieuw weg voor hun verantwoordelijkheid en gaat in hoger beroep 

Op 1 maart deed de Rechtbank Noord-Nederland een belangrijke uitspraak over de gevolgen van de aardbevingen in de provincie Groningen. Alle Groningers in het bevingsgebied die door de aardbevingen in hun woongenot zijn aangetast, hebben recht op een schadevergoeding.

Veel Groningers ervaren een verminderd woongenot als gevolg van de gaswinning door de NAM:  ze hebben minder levensvreugde; ze hebben te maken met veel schademeldingen en angst over hun veiligheid. Hun leven wordt voor een groot deel gedomineerd door de aardbevingsproblematiek. Eerder al is een onderzoek gepubliceerd van de RuG met een gelijkluidende conclusie.

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) heeft vandaag besloten om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Assen.

'Wij zijn het principieel niet eens met deze uitkomst en gaan daarom in hoger beroep', aldus de NAM.

De NAM zegt niet de aansprakelijkheid in alle gevallen te betwisten, maar denkt dat de uitspraak van de rechter 'meer verduidelijking verdient'. Tegelijkertijd wil de NAM wel onderzoeken of er mogelijkheden zijn om bewoners tegemoet te komen, zonder dat ze opnieuw naar de rechtbank hoeven.

Duizenden inwoners uit het aardbevingsgebied hebben zich inmiddels ingeschreven bij de website immaterieleschadeaardbevingen.nl. Het advocaten kantoor achter deze website probeert de geleden schade te verhalen op de NAM.

Dat de NAM nu in hoger beroep gaat laat volgens deskundigen zien dat de NAM bang wordt voor alle de schade die ze alle Groningers hebben aangedaan en de kans dat ze straks miljarden aan smartengeld moeten betalen als het tot rechtzaken komt.

Zie ook: immaterieleschadeaardbevingen.nl  

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM