Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Leerlingen basisschool ‘De Regenboog’ presenteren plan speelterrein aan omwonenden
Gepubliceerd op vrijdag 10 juni 2016

Leerlingen basisschool ‘De Regenboog’ presenteren plan speelterrein aan omwonenden 

In het parkgebied nabij het wooncomplex Bederawalda in Bedum wordt binnenkort een begin gemaakt met de aanleg van een speelterrein. Dat speelterrein is ontworpen door leerlingen van groep 8 van basisschool ‘De Regenboog’ in Bedum.

De plannen worden op 14 juni aanstaande gepresenteerd door de ontwerpers zelf. Ook zijn vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig. Voor die presentatie zijn bewoners van De Vrije Gang, Bederawalda en een deel van De Lijnbaan uitgenodigd. Zij zijn van 16.30 tot 18.00 uur welkom in de school. Ook andere belangstellenden kunnen er dan kennis van nemen.

Het speelterrein  voorziet in speelgelegenheid voor jongeren van alle leeftijden. Er komen een tafeltennistafel, een evenwichtsbalk, een duikelrek en een hinkelblok.
 
In november vorig jaar werd in Bedum een ‘jeugdgemeenteraadsvergadering’ gehouden. Daaraan deden leerlingen van vijf basisscholen mee. Elke school maakte een ontwerp voor een speelvoorziening voor jonge Bedumers. In een vergadering, voorgezeten door burgemeester Henk Bakker, werden die plannen uitvoerig besproken. Voor het plan van de leerlingen van ‘De Regenboog’ bleek uiteindelijk het meeste draagvlak te bestaan.

Het winnende ontwerp wordt nu daadwerkelijk gerealiseerd. De speelvoorziening moet eind deze maand klaar zijn. Voor het terrein is een subsidie van 3.000 euro ontvangen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM