Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Laatste Bedumer Waarderingsroos uitgereikt aan vrijwilligers Sinterklaas- en Kerstboomgroep
Gepubliceerd op maandag 10 december 2018
De laatste Waarderingroos voor vrijwilligersgroepen in de gemeente Bedum (periode november-december 2018) is donderdag 6 december uitgereikt aan de vrijwilligers van de Sinterklaas- en Kerstgroep Bedum.
 
Laatste Bedumer Waarderingsroos uitgereikt aan vrijwilligers Sinterklaas- en Kerstboomgroep
 
Traditiegetrouw stak Burgemeester Erica van Lente de lampjes van de kerstboom bij het herdenkingsmonument aan, onder het toeziend oog van de vrijwilligers van de Sinterklaas- en Kerstgroep. Volledig verrast waren ze toen, nadat de lichten waren aangestoken, de Burgemeester vertelde dat ze deze avond nog een taak overgenomen had. Dit hadden de vrijwilligers niet aan zien komen. Na veel lovende woorden, zoals enkele hieronder beschreven, namen Alexander van Dellen (Sinterklaasgroep) en Piet Lanting (Kerstgroep) het certificaat en de eerste roos in ontvangst. Daarna werden rozen uitgedeeld aan de andere vrijwilligers.
 
Laatste Bedumer Waarderingsroos uitgereikt aan vrijwilligers Sinterklaas- en Kerstboomgroep 
 
De Sinterklaasgroep start in juni al met de voorbereidingen om er een spetterend kinderfeest van te maken. Een groot spektakel als de Sint in zijn boot aankomt in de haven van Bedum. Ieder jaar gebeurt er wel weer iets verrassends. Daarna de rondrit door Bedum en het kinderfeest in de sporthal, waar zich ieder jaar weer 1000 mensen groot en klein verzamelen en genieten van een groot feest.  Bekend is dat ook mensen uit Assen en Beijum naar Bedum komen, omdat het daar zo’n leuke en vooral vrolijke boel is.
 
De vrijwilligers van de Kerstgroep zijn de mensen die Bedum ieder jaar weer feestelijk in het (kerst) licht zetten. Het vinden van de kerstbomen, vaak afkomstig uit de tuin van inwoners uit Bedum, de mensen ronselen om ze te plaatsen...maar ook weer het afbreken behoort tot hun werkzaamheden. Enkele vrijwilligers doen dit al meer dan 30 jaar!
 
De laatste Bedumer waarderingsroos.
Dit was de laatste uitreiking van de Bedumer waarderingsroos. Het is nog niet bekend of de nieuwe gemeente deze manier van het waarderen van vrijwilligers gaat voortzetten. De jury hoopt in ieder geval van wel. “Het was zo leuk om de vrijwilligersgroepen te verrassen en de vrijwilligers voelden zich vereerd en opgemerkt/gezien. Echt gewaardeerd! Al was het vaak erg moeilijk kiezen uit de inzendingen. Er zijn in Bedum zoveel waardevolle vrijwilligersgroepen, die zoveel verschillend goed werk verrichten. Wat dat betreft zouden we nog jarenlang door kunnen gaan,” aldus de jury.
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM