Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Jongeren Bedum in filmpjes over verkeersveiligheid
Gepubliceerd op woensdag 13 juni 2012

Jongeren Bedum in filmpjes over verkeersveiligheid

Jongeren uit Bedum zijn te zien in filmpjes van de Verkeersveiligheidcampagne voor jongeren binnen Groningen. De titel is ‘ik zeg er wat van’. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) gebeuren er nog veel te veel ongelukken onder jongeren.
 
Van alle overleden autopassagiers is meer dan een derde tussen de 10 en 24 jaar. En in het merendeel is de bestuurder tussen de 18 en 24 jaar. Uit buitenlandse studies blijkt dat onervarenheid en groepsdruk een grote rol spelen bij ongevallen in deze leeftijdscategorie.

“Ik zeg er wat van” is een verkeersveiligheidcampagne voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar binnen de provincie Groningen. Het is een product van Veilig Verkeer Nederland, district Groningen, waarbij jongeren zelf een campagne hebben gemaakt om elkaar te stimuleren wat te zeggen over verkeersonveilig rijgedrag van vriend, klasgenoot, familie, collega en anderen.

Bij wie stap je wel en niet in de auto of op de brommer; accepteer je het als de bestuurder gevaarlijk gedrag vertoont; durf je elkaar aan te spreken op gedrag als het gaat om alcohol en drugs in combinatie met verkeersdeelname; zeg je wat van buitensporig en/of onverantwoord verkeersgedrag (snelheid, rood licht, gordels, helm) en zeg je er wat van als iemand belt achter het stuur?

Alle filmpjes en meer informatie is te zien op www.ikzegerwatvan.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM