Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Jan Bakker verlaat na 20 jaar bestuur Schaatsclub Bedum
Gepubliceerd op donderdag 04 oktober 2018

Jan Bakker verlaat na 20 jaar bestuur Schaatsclub Bedum

Club heeft nog plek voor (beginnende) schaatsers!

Het schaatsseizoen staat weer te beginnen! Schaatsclub Bedum hield traditiegetrouw haar ledenvergadering, altijd 1 week voor opening van Kardinge. De vergadering van 3 oktober was bijzonder, want na 20 jaar bestuurslid te zijn geweest nam oud huisarts Jan Bakker afscheid. Hij is zeker 15 jaar voorzitter geweest. Hij blijft actief, maar dan als verzorger bij Jong FC Groningen.

"Ons ledental fluctueert mee met de strengheid van de winters" aldus Jan. "Na een jaar met natuurijs groeit de wens om het schaatsen wat beter onder de knie te krijgen, erna zakt ons ledental vaak weer in". Met een stabiel ledental van circa 60 a 70 leden, wordt er elke woensdagavond getraind, op het gewone publieksuur. Herkenbaar aan de gele jasjes van sponsor Eldorado, wordt in vier groepen getraind. "In groep 4, waar iedereen kan beginnen die iets beter wil leren schaatsen, is nog ruimte" aldus de nieuwe voorzitter Han-Paul van Westing. "Met 4 ervaren trainers is er ook aandacht voor techniek. Ook voor de gevorderde rijders".

IJsbaan op het stadspark?
Jan Bakker maakte in die 20 jaren meerdere elfstedentochten, de (laatste) Tocht om de Noord en vele reizen naar de Weissensee in Oostenrijk mee. Zelfs een hele touringcarbus vol met 40 liefhebbers vertrok er in vroegere jaren. Dit jaar organiseert Bedumse Jolanda Langeland wederom zo'n reis met bus. Oude tijden herleven dus! Oudere leden haalden woensdag herinneringen op aan de tijd nog voordat het Kardinge er was; de kunstijsbaan op de lokatie van het Stadspark. Niks overdekt en windvrij; schaatsen in de regen en hagel, zoals dat in Nederland nu alleen nog op de Jaap Edenbaan kan. Droog oefenen en kennismaken kan, vanaf woensdag 10 oktober, 20uur.

Op de foto van links naar rechts; bestuurslid Ger Warink, scheidend voorzitter Jan Bakker, Han-Paul van Westing (nieuwe voorzitter) en Grietje Steentjes (secretaris). Op de foto ontbreekt Sipke Holtes, de penningmeester.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM