Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Inwoners de dupe van financiële chaos bij gemeente Het Hogeland
Gepubliceerd op donderdag 14 mei 2020

Inwoners de dupe van financiële chaos bij gemeente Het Hogeland

Donkere wolken boven financiële positie Het Hogeland.

Het college van burgemeester en wethouders van Het Hogeland heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de manier waarop de begroting voor volgend jaar tot stand moet komen. Dat gaat, door de onzekere financiële positie, anders dan was voorgenomen.

Al in de begroting voor dit jaar gaf het college aan dat er forse ingrepen nodig zijn om de financiële positie op orde te houden. Zo wordt er kritisch gekeken naar het personeelsbestand, zijn voornemens vooruit geschoven in de tijd en zijn ambities bijgesteld. Als gevolg van de coronacrisis is de financiële positie van de gemeente nog onzekerder geworden.

Verantwoordelijk wethouder Eltjo Dijkhuis: “We tasten in het duister over de gevolgen die de crisis heeft op ons huishoudboekje. Maar dat die gevolgen verstrekkend gaan zijn, is duidelijk. Duidelijk is ook dat we voor ingrijpende keuzes komen te staan. Er zullen fundamentele knopen moeten worden doorgehakt. Welke, daar bezinnen we ons op.”

Inwoners de dupe van financiële chaos bij gemeente Het Hogeland

De gemeenteraad krijgt half juni de voorjaarsnota voorgelegd. Daarin geeft het college aan op welke manier de begroting kan worden bijgesteld. Het college wil de raad vervolgens in september ‘bouwstenen’ aanreiken die de kaders moeten gaan vormen voor de begroting voor 2021. De begroting wordt dan in november aan de gemeenteraad voorgelegd.

Eltjo Dijkhuis: “Ik vrees dat de begroting voor volgend jaar geen vrolijk verhaal wordt. Er moeten, linksom of rechtsom, hele pijnlijke keuzes worden gemaakt.”

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter