Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Inwoners behouden Huishoudelijke Ondersteuning
Gepubliceerd op vrijdag 01 december 2017

Voor de bijna tweeduizend inwoners van de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, eemsmond, Loppersum en Winsum die Huishoudelijke Ondersteuning (HO) hebben, blijft die beschikbaar voor de komende jaren. En uiteraard is dat ook het geval voor nieuwe cliënten HO. Om dit te bereiken tekenden de zeven gemeenten en vier aanbieders van huishoudelijke ondersteuning op 30 november 2017 een convenant. Onder HO vallen werkzaamheden die nodig zijn om iemand een schone en leefbare omgeving te bieden, zoals lichte en zware schoonmaakwerkzaamheden. Tijdens de bijeenkomst is ook de nieuwe overeenkomst voor levering en onderhoud van trapliften getekend.

Inwoners behouden Huishoudelijke OndersteuningInwoners behouden Huishoudelijke Ondersteuning
Op 30 november werden de convenanten Huishoudelijke Ondersteuning
en levering en onderhoud van trapliften getekend.


Indicatie Huishoudelijke Ondersteuning en trapliften
Sinds 1 januari 2016 hebben gemeenten voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning de zorgplicht om huishoudelijke ondersteuning in te kopen. Om voor deze voorziening in aanmerking te komen, moet iemand beschikken over een door de gemeente daarvoor afgegeven indicatie. Ook voor de trapliften geldt dat iemand voor deze voorziening in aanmerking komt als de gemeente daarvoor een indicatie heeft afgegeven.
 
Aanbestedingsprocedures
De huidige convenanten voor HO lopen per 1 januari 2018 af. Via een gezamenlijk gevoerde aanbestedingsprocedure continueren de zeven gemeenten de samenwerking met de twee huidige partijen, Beter Thuis Wonen Thuiszorg en Tzorg, Daarnaast blijft Thuiszorg Noord ('t Gerack)  huishoudelijke ondersteuning leveren in de gemeenten Eemsmond, Loppersum en Winsum.  Nieuw is dat de zeven gemeenten een convenant met FlexiPlus Thuiszorg hebben gesloten. Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners dus ook op deze nieuwe aanbieder een beroep doen voor huishoudelijke ondersteuning. 
De aanbesteding voor levering en onderhoud van trapliften is per 1 januari 2018 opnieuw gegund aan de huidige leverancier, Otto Ooms BV.  
 
Blij met uitkomst
Alle betrokken partijen zijn blij met de uitkomst van de aanbestedingen. Coördinerend portefeuillehouder Wmo, Meindert Joostens (gemeente Delfzijl): 'Ik ben verheugd dat we de samenwerking met de huidige organisaties voort kunnen zetten. Voor de organisaties en met name ook voor de cliënten én hulpen geeft dit de komende jaren rust en stabiliteit. Daarnaast willen we deze periode benutten om gezamenlijk te werken aan het ontwikkelen van een zo toekomstbestendig mogelijke huishoudelijk ondersteuning.'

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM