Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Inwoners Bedum en Onderdendam tegen uitbreiding zuivelfabriek FrieslandCampina Domo
Gepubliceerd op donderdag 29 maart 2018

UITBREIDING PAST NIET BIJ EEN GROEN EN DUURZAAM BEDUM. 

Aan de noordkant van het dorp Bedum staan verschillende grote projecten op stapel zoals de dure en omstreden oostelijke ontsluitingsweg waar bovendien de naastgelegen woonwijken niet op aangesloten worden, de grote uitbreiding van de vestiging van FrieslandCampina Domo en de landschapsvervuilende 60 meter hoge 380KV-elektriciteitsleiding. 

Inwoners Bedum en Onderdendam tegen uitbreiding zuivelfabriek FrieslandCampina Domo
50 meter hoge en lelijke torens die vanuit de stad al zichtbaar zullen zijn

Op al deze projecten zit geen Bedumer te wachten. Om de drie projecten toch aan de Bedumers te kunnen verkopen heeft de gemeente vorig jaar het project 'Bedum rondje om de Noord' bedacht. 
 
Inwoners konden zo ideeën inbrengen voor een duurzame en aantrekkelijk noordkant van het dorp. Hier is volgens de gemeente ruim gebruik van gemaakt. De vraag is of er wel echt naar de ideeën en voorstellen van de inwoners wordt geluisterd en of het geen goedkope verkooptruc van de gemeente is om er zo voor te zorgen dat er minder weerstand tegen de plannen komen. Want hoe kan je het over een aantrekkelijke noordkant hebben als de nu al beeldbepalende lelijke zuivelfabriek in Bedum, die behoort tot de grootste vervuilende industrieën in Groningen, een dergelijke grote uitbreiding aan de noordkant van Bedum mag realiseren. Behalve dat Bedum met de beoogde uitbreiding flink gaat bijdragen aan de opwarming van de aarde wordt ook het mooie aanzicht van ons dorp vernietigd. Hoezo duurzaam en aantrekkelijk?
 
De inwoners van Bedum willen de uitbreiding van de vestiging van FrieslandCampina Domo niet. De huidige fabriek zorgt al voor zoveel overlast dat de meeste Bedumers  maar wat graag willen dat de huidige fabriek uit Bedum vertrekt. Als je al voor een grote zuivelfabriek bent dan hoor een dergelijke fabriek in bijvoorbeeld de Eemshaven te staan en niet tussen de huizen en aan de rand van woonwijken. 
 
De gemeente Bedum houdt op 5 en 19 april bijeenkomsten voor de Bedumers zodat u 'betrokken' wordt bij de 'beeldkwaliteit' van de uitbreiding van de vestiging van FrieslandCampina Domo.
 
Er worden twee bijeenkomsten belegd waarvoor alle Bedumer zijn uitgenodigd: 

  • op donderdag 5 april wordt er in groepen gewerkt aan de inpassing van de gebouwen en de randen van het bedrijfsterrein in de omgeving; 
  • op donderdag 19 april wordt de inbreng van de eerste bijeenkomst besproken.


 Omdat er op 5 april in groepen wordt gewerkt, verzoekt de gemeente u zich per e-mail aan te melden: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , onder vermelding 'Beeldkwaliteit zuivelfabriek'. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 april.
 
Als er veel belangstelling is dan wordt er op 12 april een tweede bijeenkomst belegd. Alle bijeenkomsten worden gehouden in het Trefcentrum Bedum, aanvang 19.30 uur. 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM