Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Inloopbijeenkomst op 23 november over huurwoningen Stadsweg in Onderdendam
Gepubliceerd op woensdag 15 november 2017

Inloopbijeenkomst op 23 november over huurwoningen Stadsweg in Onderdendam

Inloopbijeenkomst in Onderdendam op woensdag 23 november uitgesteld.

Op woensdag 23 november zou de gemeente Bedum een inloopbijeenkomst in Onderdendam houden. Tijdens die bijeenkomst hadden bezoekers kennis kunnen maken met plannen voor de bouw van huurwoningen aan de Stadsweg in het dorp en het project om ‘karakteristieke panden’ betere bescherming te bieden. De bijeenkomst wordt uitgesteld.

De reden van het uitstel is dat het dorpshuis door onvoorziene omstandigheden niet beschikbaar is. Een nieuwe datum voor de bijeenkomst wordt later bekend gemaakt.

Voor belangstellenden die de bijeenkomst over ‘karakteristieke panden’ hadden willen bezoeken, is er een alternatief. Op maandag 27 november kunnen ze een vergelijkbare bijeenkomst bezoeken die in Zuidwolde wordt gehouden. Ze kunnen dan van 17.00 tot 19.30 uur in verenigingsgebouw De Kern terecht. 

 

De huurwoningen aan de Stadsweg 10 t/m 24 zijn al geruime tijd geleden gesloopt. Vanuit Onderdendam is door de werkgroep HOO (nu GOO) actie ondernomen om tot een nieuwe invulling te komen. Zoals bekend ligt Onderdendam binnen het 'aardbevingsgebied'. In dit gebied worden de komende jaren veel panden versterkt en of vervangen. Daarbij dreigt de streekgebonden architectuur verloren te gaan en dit is voor een kern met een rijke historie als Onderdendam een verlies.

Ontwerpen geinspireerd op de regionale architectuur

Drie architectenbureaus hebben op uitnodiging van woningstichting Wierden en Borgen en de gemeente een ontwerp gemaakt voor zes huurwoningen aan de Stadsweg. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de regionale architectuur.

Inloopbijeenkomst op donderdag 23 november

De ontwerpen worden gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 23 november in het dorpshuis Zijlvesterhoek in Onderdendam (tussen 17.00 en 20.00 uur). U wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst te bezoeken. Middels een reactieformulier kunt u uw mening geven over de gepresenteerde plannen.

Meer informatie over het project vindt u op www.bedum.nl .

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM