Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Huurders van de drie "vergeten" buurten in Bedum hopen dinsdag op duidelijkheid
Gepubliceerd op maandag 08 oktober 2018

Huurders van de drie "vergeten" buurten in Bedum hopen dinsdag op duidelijkheid

Ingezonden persbericht.

Aanstaande week hopen huurders in Bedum, op doorslaggevend nieuws van woningcorporatie Wierden & Borgen. De verwachtingen zijn erg hoog. In juli kwamen de huurders en verhuurder voor het eerst bijeen om de problematiek te bespreken, dinsdag hopen ze op een doorslaggevende evaluatie. Na uitgebreide (bouwtechnische) onderzoeken van de Gemeente Bedum en de Woningbouw, denken de huurders eindelijk duidelijkheid te mogen krijgen over de toekomst van hun huurwoningen. Want vooral de onzekerheid heeft voor de huurders in Bedum nu lang genoeg geduurd. Veel bewoners hebben jaren geleden al te horen gekregen dat hun woning niet meer aan de milieu- & veiligheidseisen voldeed en gemoderniseerd en veilig gemaakt moest worden.

In veel gevallen werden plannen aangekondigd en weer teruggetrokken. Veel woningen hebben ook behoorlijke schade van aardbevingen opgelopen, wat door de jaren heen uiteraard verergerd is. De grote onvolwassen opstelling van de NAM en het passieve optreden van de overheid heeft hierin ook een grote rol gespeeld.

Daarnaast plaatsen veel huurders hun vraagtekens bij de plannen die destijds zijn aangeboden, en vragen zich bijvoorbeeld af of het qua investering en uitvoering misschien niet veel verstandiger is om de oude woningen van zestig jaar gewoon te vernieuwen. Zeker omdat elders in de provincie de versterkingen en modernisatie van oude woningen op veel problematiek en steeds meer weerstand stuit.

Het Bedumse Huurdersfront is vanaf dag een van hun bestaan al kraakhelder over het feit dat er zoveel geld en moeite wordt gestoken, in een zogenaamde reddingsoperatie omdat oude beschimmelde en gescheurde rijtjeswoningen zo nodig in leven moeten worden gehouden. "Wat ons betreft gaat er in Bedum geen bouwkundig circus komen, maar gaan we gewoon weer op een realistische en vertrouwde manier een goed doordacht plan uitvoeren", aldus de woordvoerder. "Eigenlijk moeten ze gewoon helemaal stoppen met het huidige versterkingsplan, omdat het gewoon een heel dubieus verhaal is. Huurders hebben recht op een gezonde en veilige woning die daarnaast onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Met dat zogenaamde versterking- & modernisatie-plan gaan we dat zeker niet redden."

De onafhankelijke vrijwilligersorganisatie hoopt sowieso eigenlijk dat verstevigen in de gehele provincie van tafel gaat en dat men eindelijk eens het gezonde verstand gaat gebruiken. De huurders betalen momenteel een veel te hoge prijs voor de problematiek die de verhuurder aangaat. Dat moet volgens de organisatie nu echt gaan veranderen. Volgende week weten we meer. Houdt de kranten vooral in de gaten.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM