Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Hulp gezocht bij de collecte van Alzheimer Nederland in Bedum en omgeving
Gepubliceerd op woensdag 26 februari 2020

Hulp gezocht bij de collecte van Alzheimer Nederland in Bedum en omgeving

1 op de 5 mensen in Nederland krijgt dementie. Op dit moment leven in ons land ruim 280.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie explosief stijgt naar ruim een half miljoen (!) in 2040. Dementie is een ingrijpende hersenaandoening waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest. Iedereen krijgt ermee te maken: als patiënt, mantelzorger of binnen de familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun geliefden. Door te investeren in wetenschappelijk onderzoek en door hulp en advies te bieden aan patiënten en hun naasten. Dit alles wordt gefinancierd door vele particuliere giften die onder andere met de jaarlijkse collecte opgehaald worden. In Het Hogeland was de opbrengst van de collecte in 2019 € 8712,- euro, en landelijk was de opbrengst € 2.010.168,- euro!

Hulp gezocht bij de collecte van Alzheimer Nederland in Bedum en omgeving 

De jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland draait voor een groot deel op het uitstekende werk van vrijwilligers. Zo is er in Bedum en omgeving een mooie groep collectanten met een zeer betrokken coördinator. Deze mevrouw regelt al jarenlang de collecte in Bedum, Zuidwolde, Noordwolde en Onderdendam. Maar omdat zij zelf afhankelijk is van een rolstoel zou zij erg gebaat zijn bij wat extra helpende handen. Als er dus een paar mensen zijn die haar willen helpen met het verdelen en weer innemen van de collectebussen, dan zou u haar een groot plezier doen.

De jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland vindt plaats in de eerste week van november (komend jaar dus van 1 t/m 7 november). Dit betekent dat de werkzaamheden die van u als wijkhoofd verwacht worden, zullen plaatsvinden voorafgaand en opeenvolgend aan die week. Mocht u nog vragen hierover hebben of mocht u meer informatie willen ontvangen, neem dan gerust contact op met Ellis Temminck relatiebeheerder collecte, via 033-3032663 of via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

Gerelateerde artikelen

Mijnkadowinkel.nl
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter