Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Huidige college bestaande uit CDA, PvdA en CU gaat door
Gepubliceerd op donderdag 10 april 2014

Huidige college bestaande uit CDA, PvdA en CU gaat door in de gemeente Bedum

De huidige collegepartijen, CDA, PvdA en CU, gaan voor de periode 2014 – 2018 opnieuw het college van Bedum vormen. Zij hebben daarover overeenstemming bereikt. De coalitie heeft daarmee een meerderheid van 10 van de 15 zetels in de raad. Met de VVD wordt overleg gevoerd over steun aan de coalitie.

In het duidingsdebat in de gemeenteraad op 27 maart jl. werd al duidelijk dat vier van de vijf fracties voortzetting van de huidige coalitie de eerste optie vonden. De winst bij de verkiezingen van de coalitiepartijen en het verlies van Gemeentebelangen spraken wat dat betreft klare taal. De kiezers in Bedum hebben daarmee duidelijk steun gegeven aan het gevoerde beleid van de drie coalitiepartijen in de afgelopen periode.

De fractie van Gemeentebelangen claimde desondanks, als grootste partij v.w.b. het stemmenaantal, de leiding bij de coalitiebesprekingen en heeft daarvoor ook de nodige ruimte gekregen in de afgelopen twee weken. In deze twee weken werd alleen een gesprek gevoerd met het CDA.

Toen het initiatief van Gemeentebelangen niet tot resultaat leidde, heeft het CDA vervolgens het voortouw genomen in de besprekingen met de fracties van PvdA en CU.

Over de uitwerking van het nieuwe bestuursprogramma en over de samenstelling van het te vormen college wordt door deze fracties overleg gevoerd.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM