Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Het is hier niet veilig!
Gepubliceerd op dinsdag 20 november 2018

Het is hier niet veilig!

Het is hier niet veilig. Onze huizen, boerderijen en bedrijven zijn door de gaswinning, de bodemdaling en de wisselende grondwaterstanden beschadigd en versneld verouderd. Al in 2012 adviseerde het Staatstoezicht op de Mijnen dringend de gaswinning zo snel mogelijk onder 12 miljard m3 te brengen. Ondanks alle beloftes en grote woorden zal dat pas na 2023 het geval zijn.

Ondertussen zitten duizenden mensen in onveilige huizen en met een hoog aardbevingsrisico. De oefening van afgelopen zaterdag laat zien, dat er rekening wordt gehouden met (dodelijke) slachtoffers. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid schatte het aantal doden bij een beving van 4,5 (dezelfde grootte als die van vandaag) op ruim honderd doden.

We zijn blij, dat de Veiligheidsregio Groningen er uiteindelijk toch toe heeft besloten de bewoners bij de oefening te betrekken. Wij zijn echter van mening, dat dit nog veel te weinig gebeurt. Het gaat om óns.

Met onze actie vandaag bij de oefening willen wij er nadrukkelijk op wijzen, dat de bewoners van de regio veel meer betrokken moeten worden bij de besluiten. Dit geldt niet alleen voor (voorbereiding op) rampen, maar ook voor het herstel van de regio.

Het is zeker niet de bedoeling de oefening te belemmeren. Wij willen een extra dimensie aan de oefening geven. Er wordt van uit gegaan, dat er in de eerste uren na een grote aardbeving er geen hulp zal zijn. De bewoners moeten zichzelf redden. Met wat hulp kunnen ze dat prima. We hopen, dat de overheid er iets van op steekt. Wij Groningers kunnen een hoop zelf. Geef ons de middelen en mogelijkheden en stop de bureaucratie er omheen.

We hopen op een zeer succesvolle oefening, een goede samenwerking en een waardevolle evaluatie!

BOUW DE GASWINNING VEEL SNELLER AF

VERSNEL DE VERSTERKINGSOPERATIE

VERSNEL DE SCHADEAFHANDELING

INVESTEER IN DE LEEFBAARHEID EN GROEI VAN DE REGIO

 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM