Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Herdenkingen in Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 07 april 2015

Van  17 t/m 27 april organiseert de Historische Vereniging gemeente Bedum in samenwerking met het Herdenkingscomité gemeente Bedum een tentoonstelling over de bevrijding van het dorp Bedum. De tentoonstelling wordt op 17 april a.s. om 14.00 uur officieel geopend door burgemeester Bakker.
Vanaf drie uur is een ieder van harte welkom de tentoonstelling te bezichtigen. De locatie is het Trefcentrum in Bedum. De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen van 14.00 – 17.00 uur met uitzondering van de zondagen.

Herdenkingen in Bedum - jaar 2015

Traditie getrouw wordt er elk jaar op zaterdag 25 april bij de plaquette van de voormalige Fortisbank in Bedum een bloemstuk gelegd ter nagedachtenis aan de razzia in Bedum. Dit geschiedt ’s avonds  om 18.00 uur in aanwezigheid van burgemeester Drs. H.P. Bakker en  het Herdenkingscomité en oud veteranen.   Een ieder is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Ook dit jaar organiseert het Herdenkingscomité een stille tocht op maandag 4 mei a.s.  In tegenstelling tot voorgaande jaren begint de stille toch bij “De Meenschaar” De stille tocht start om 19.25 uur. De route is als volgt:  Kapelstraat, Coendersstraat, Ludgerstraat naar het Boterdiep WZ. Bij perceel nr. 13 (Jodenhuis) wordt een bloemstuk gelegd.  Vervolgens loopt de stoet naar het monument hoek Schoolstraat/Grotestraat. Alle namen van de oorlogsslachtoffers uit de gemeente Bedum zullen bij het monument worden genoemd. Na afloop van de plechtigheid bij het monument wordt er in de Maranathakerk een korte  herdenking gehouden. Deze dienst begint om plm. 20.45 uur. Muzikale medewerking wordt verleend door de Chr. Muziekvereniging “Wilhelmina”. Na afloop is er gelegenheid een kopje koffie/thee te nuttigen in de hal van de kerk.

Verder zal het Herdenkingscomité op maandag 4 mei a.s. ’s morgens een roos leggen op alle (oorlog)graven zowel in Bedum als in Zuidwolde.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de secretaris van het Herdenkingscomité dhr. F. Bos tel. 050-3013564. Het programma komt verder op de site van de gemeente Bedum, de Bedumer.nl en in de “Bedumer”(krant Haan)

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM