Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Harmonieorkest Wilhelmina Bedum Nederlands Kampioen
Gepubliceerd op dinsdag 07 november 2017

Harmonieorkest Wilhelmina Bedum Nederlands Kampioen

Drachten - Het harmonieorkest van de muziekvereniging Wilhelmina is op zaterdag 4 november tijdens de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen in theater de Lawei met het hoogste puntentotaal geëindigd in de vijfde divisie. Er werd een verrassend hoge score gehaald van 86,33 punten!

Volgens een geblindeerde jury stak Wilhelmina met kop en schouders uit boven de overige deelnemers in het veld en mag het zich voor het eerst in haar geschiedenis minimaal een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Harmonieorkest Wilhelmina Bedum Nederlands Kampioen

In het jury rapport stond opgeschreven dat Wilhelmina het beste had begrepen hoe een harmonieorkest moet klinken. De klankverhouding in de muziek tussen de koper en de houtblazers was het best bij het orkest uit Bedum.
 
Alle deelnemers in de vijfde divisie speelden hetzelfde verplichte muziekstuk ‘de Suite Miniatura’ van de Spaanse componist Santiago Quinto Serna.

Om de objectiviteit te waarborgen deed de driekoppige jury haar werk vanuit een geblindeerde tent die stond opgesteld middenin het theater.

Het winnende optreden.
(orkest speelt Suite Miniatura van Santiago Quinto Serna)

Het ongekende resultaat is behaald onder de leiding van dirigent Floris de Wever die in de stad Groningen ook dirigent is van het dit jaar jubilerende Harmonie ’67 (50 jaar).

Voor de muziekvereniging in Bedum is dit een geweldige opsteker en een mooie opmaat naar het jaar 2018. Het jaar waarin Wilhelmina haar 120 jarig bestaan viert met onder meer een sporthalconcert op zaterdag 26 mei 2018.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM