Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Groningers halen 20.232,70 euro op tijdens Oranje Fonds collecte
Gepubliceerd op dinsdag 05 juli 2016

Groningers halen 20.232,70 euro op tijdens Oranje Fonds collecte

In Groningen hebben collectanten 20.232,70 euro opgehaald tijdens de landelijke collecte van het Oranje Fonds. In totaal leverde de collecte dit jaar 587.676,85 euro op. 1095 organisaties uit heel het land hebben deelgenomen aan de collecteweek die van 17 t/m 21 mei gehouden werd.
 
Wildervank
SV Clias uit Wildervank zamelde van alle Groningse deelnemers het meeste in: maar liefst 1.200,32 euro.  Zij gaan het geld gebruiken om iets extra’s te doen voor de leden. SV Clias is een turnvereniging die al sinds 1883 bestaat en ruim 250 leden heeft.
 
Hoogste opbrengst
De hoogste opbrengst werd dit jaar ingezameld door Stichting tot Behoud van De Korenmolen De Zwaluw uit Hasselt (OV). Zij haalden 2.874,57 euro op. Daarna volgt korfbalvereniging De Waterpoort uit Sneek met 2.470,29 euro en Stichting Beleef de Keenesluis uit Standdaarbuiten met 2.325,42 euro.  
 
Schiermonnikoog
Ondanks deze prachtige opbrengsten waren de gemeenten waar deze organisaties onder vallen niet de vrijgevigste gemeenten van het land. Schiermonnikoog gaat er met die eer vandoor. Daar werd per bereikte voordeur het meeste geld gegeven aan de collectanten (1,63 euro). De vrijgevigste gemeente van Groningen is Loppersum.
 
Zeeuwen niet ‘zunig’
Uit de cijfers per provincie blijkt dat de Zeeuwen helemaal niet zo ‘zunig’ als altijd beweerd wordt. Per bereikte voordeur gaven de Zeeuwen het meest: gemiddeld 0,31 euro. Hoewel in Zuid-Holland in totaal het meeste geld werd opgehaald (110.457,57 euro), scoort de provincie samen met Flevoland het laagst als we kijken naar relatieve cijfers. In beide provincies werd gemiddeld 0,18 euro per bereikte voordeur opgehaald.  In Groningen werd per bereikte voordeur 0,20 euro aan de collectanten gegeven.
 
Enthousiasme
 “We zijn heel tevreden over het aantal deelnemers en hun enthousiasme. Collectanten hadden de prachtigste verhalen over hun inzamelingsweek. Het heeft ze niet alleen geld, maar ook mooie gesprekken met de mensen achter de voordeuren opgeleverd. Wij kijken nu al uit naar de collecteweek van 2017”, aldus Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds.
 
Collecte
Het was de tweede keer dat het Oranje Fonds een landelijke collecteweek organiseerde. Dit jaar deden twee keer zoveel organisaties mee als in 2015. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven.
 
Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM