Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
GroenLinks reikt groen lintje uit aan Yohan Bergsma
Gepubliceerd op woensdag 14 november 2018

GroenLinks reikt groen lintje uit aan Yohan Bergsma

De gemeenteraadsverkiezingen Het Hogeland komen er aan. 21 november is het zover. GroenLinks Het Hogeland plaatste onlangs een oproep in de media om mensen voor te dragen die in dit gebied op een bijzondere manier groen of sociaal bezig zijn. Zij worden door GL beloond met de uitreiking van een groen lintje. Uit de voordrachten hebben wij er vijf gekozen die nog voor de verkiezingen in het zonnetje gezet worden.

Deze week was de verrassing compleet voor een bijzondere man, Yohan Bergsma. Zijn zoon Yosha gaf zijn pa op, omdat hij zijn doorzettingsvermogen en volledige inzet voor zijn vak zo waardeert. 19 jaar geleden besloot Yohan om ekologisch te gaan schilderen met natuurverf op basis van lijnolie. Hij richtte zijn eenmansbedrijfje Oker op en ging, ook heel bijzonder, op zijn fiets aan de slag. En dat doet hij nog steeds, tot volle tevredenheid van zijn klanten, al wordt de fiets tegenwoordig electrisch aangedreven. Een van zijn projecten was het verven van het pand van Fluitekruid, de natuurvoedingswinkel in Winsum. Hij vertelde ons dat hij ook de nieuwe winkel van Fluitekruid, in het voormalige gemeentehuis van vroeger,  gaat voorzien van een frisse kleur.

Wij hebben het groene lintje aan Yohan uitgereikt waar zijn zoon Yosha bij was. Ook de vrouw van Yohan, die bij de biologische supermarkt Ekoplaza in Groningen werkt kwam gezellig even langs. Dik verdiend, dat lintje.
De familie Bergsma laat zien: Over groen moet je niet babbelen, maar groen moet je gewoon doen!

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM