Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
GoodFoodClub zet alle duurzame, lokale Groningse streekprodukten op de kaart
Gepubliceerd op zaterdag 02 mei 2020

GoodFoodClub zet alle duurzame, lokale Groningse streekprodukten op de kaart 

Natuur en Milieufederaties promoten lokale duurzame boeren met nieuwe campagne


Nu de coronacrisis in Nederland ons leven beheerst kiezen steeds meer Nederlanders voor lokaal, gezond en duurzaam voedsel. Door vaker te kiezen voor lokaal en duurzaam helpen we onze lokale ondernemers, ontlasten we het klimaat en houden we ons lichaam gezond. Omdat de meeste landwinkels, pluktuinen en voedselbossen op verborgen plekken zitten hebben de Natuur- en Milieufederaties (NMFs) de ‘GoodFoodClub.nu’ gelanceerd. De plek waar je als consument alle duurzame aanbieders bij jou in de buurt kunt vinden. Het doel van de campagne is het aandeel duurzame landbouw in Nederland te vergroten ook na de Coronacrisis.

Steeds meer consumenten kiezen bewuster voor lokaal en duurzaam voedsel. Vanwege de gezondheid, om lokale ondernemers te steunen maar ook vanwege het klimaatprobleem. Veel duurzame boeren leverden aan restaurants, festivals en cateraars. Nu deze afzet is weggevallen kunnen consumenten genieten van deze mooie streekprodukten. “Met de GoodFoodClub maken we alle duurzame lokale aanbieders goed vindbaar. We roepen consumenten op om hen te steunen, SupportOurLocals en kies vaker voor lokaal, gezonder en duurzamer voedsel, ook na ook na de coronacrisis”, aldus Mattheus Bleijenberg, campagneleider van de GoodFoodClub.nu . Op de site vinden consumenten alle adressen bij hen in de buurt, informatie over activiteiten bij boeren en inhoudelijke info over gezondheid, milieuvoordelen, voedselverspilling, de voordelen voor de natuur ed.
 
Er zijn in Nederland honderden boeren, landwinkels, tuinderijen, voedselbossen en adressen waar je de mooiste duurzame lokale groenten, kaas, wijn, noten, vlees en fruit kunt kopen. Vaak weten consumenten hen niet te vinden. De GoodFoodClub wordt het digitale platform waar alle bewuste consumenten en aanbieders van lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel elkaar vinden. Ook online pakketten en restaurants die werken met lokale producten worden vermeld op het platform. Consumenten die de GoodFoodClub volgen blijven op de hoogte van initiatieven in hun buurt zoals open dagen van boeren en appelplukdagen. De GoodFoodClub is ook te vinden op Facebook , Instagram en Twitter .
 
Ontmoeting
Het platform is een basis om komende tijd verder uit te bouwen. Er zullen steeds meer aanbieders op het platform verschijnen en na de coronacrisis willen we ook activiteiten delen en organiseren bij lokale boeren op het erf om zo boeren en burgers meer met elkaar in contact te brengen. Aanbieders in de Provincie Groningen  die graag een plekje willen op het platform kunnen zich aanmelden via Akkeliene Postema ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of (050) 208 50 04)
 
Landbouw- en voedseltransitie
Dat we ons voedsel anders moeten gaan produceren en ons consumptiepatroon niet duurzaam is, dringt zo langzamerhand goed door. Kijk maar naar het stikstofprobleem of het mestoverschot in Nederland. We moeten een transitie doormaken en meer naar een circulaire landbouw met minder afvalstoffen en milieu impact. De Natuur en Milieufederaties werken op verschillende manieren aan deze transities; bijvoorbeeld door actieplannen te ontwikkelen en korte ketens te ondersteunen. Hierbij werken wij veelal samen met (lokale) partners en brancheorganisaties.

GoodFoodClub zet alle duurzame, lokale Groningse streekprodukten op de kaart 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter