Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Geslaagd orgelconcert Goede Herderkerk
Gepubliceerd op vrijdag 21 oktober 2016

Geslaagd orgelconcert Goede Herderkerk

Met 125 bezoekers kijkt de Plaatselijke Commissie van de Stichting Oude Groninger Kerken (PC-SOGK) terug op een zeer geslaagd orgelconcert op 15 oktober j.l.. De bekende concertorganist Sietze de Vries gaf een benefietconcert ter ere van de restauratie van het Valckx & van Kouteren orgel en als eerbetoon aan de in 2011 overleden Bedumer organist Jan Weessies. Sietze de Vries blikte onder andere terug op zijn eerste ontmoeting op 12-jarige leeftijd met Jan Weessies. De Vries bracht menig vrij moment in Bedum door om te leren van de bevlogen Weessies. Sietze de Vries trakteerde de toehoorders op een gevarieerd programma met ook enkele improvisatie-stukken van eigen hand. Dat het concert in de smaak viel bleek uit de staande ovatie die De Vries aan het einde van zijn concert ontving.

Voorzitter Jan de Vries van de PC-SOGK kijkt terug op een geslaagde avond; “We zijn als PC erg blij met deze opkomst. Vooral omdat er vanavond ook het Schnitger festival in Groningen was.” Op de vraag of er vaker concerten georganiseerd zullen worden zegt De Vries; “Dat ligt zeker in de bedoeling. Maar ook allerlei andere activiteiten zullen en kunnen in dit gebouw georganiseerd worden. Als PC zullen we daar de komende tijd druk mee aan de gang gaan.”

Een volgend spraakmakend optreden in de Goede Herderkerk werd overigens aan het einde van het concert al bekend gemaakt. Op 18 maart 2017 zal het Roder Jongens Koor een concert verzorgen. Een datum om dus alvast in de agenda te zetten.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM