Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gemeentenieuws gemeente Het Hogeland
Gepubliceerd op maandag 11 januari 2021

Gemeentenieuws gemeente Het Hogeland - 6 januari 2021

Het college wenst u ‘het oude normaal’ en veel gezondheid in 2021!

COVID-19 | Ontwikkelingen rondom het coronavirus

De meest actuele informatie vindt u op onze website: hethogeland.nl/coronavirus . Nieuwe ontwikkelingen delen we via onze sociale mediakanalen. Volg ons op Facebook en Twitter Uiteraard kunt u de gemeente altijd bellen met vragen: 088 – 345 88 88 .

Afvalinzameling in 2021 | Mogelijk andere inzameldag: check de afvalkalender

De Afvalkalender 2021 staat vanaf nu online op de website: hethogeland.nl/afvalkalender. Vul hier uw postcode en huisnummer in en u krijgt eenvoudig een overzicht van alle belangrijke inzameldata in het nieuwe jaar. Let op: het kan zijn dat uw container op een andere dag wordt geleegd dan u tot nu toe gewend was. Dit kunt u gelijk checken in de afvalkalender.

Liever geprint? Laat het ons weten. U ontvangt geen papieren afvalkalender in de brievenbus. Hierover hebben wij u in december geïnformeerd, via de afvalkrant ‘Meer doen met minder afval'. Heeft u geen computer/mobiel en/of kunt u niet zelf printen? Laat het ons weten, via: 088 - 345 88 88 of per mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Dan sturen wij u een geprint exemplaar per post.

Winsum | Boogplein

Het college heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Boogplein Winsum en het ontwerp voor de openbare ruimte. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor de ontwikkeling van appartementen en winkelruimte op deze locatie. Eerder dit jaar is het voorontwerp bestemmingsplan en het voorlopig ontwerp van de openbare ruimte al gedeeld met omwonenden. Naar aanleiding hiervan zijn een paar punten aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 17 december zes weken ter inzage. Tijdens deze periode hebben belanghebbenden de mogelijkheid om een zienswijze tegen het plan in te dienen. U kunt het inzien via hethogeland.nl/centrumplanwinsum.Voor een toelichting op de plannen organiseren wij op donderdag 14 januari vanaf 19:00 uur een online bijeenkomst. Deze is te volgen via: hethogeland.nl/centrumplanwinsum .

Bel ons Sociaal Team

Heeft u vragen over opvoeden en het opgroeien van uw kind? Of wilt u hulp zodat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen? Het Sociaal Team van de gemeente kan u helpen. Bel ons gerust. Ook als u twijfelt. U kunt ons Sociaal Team van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur bellen op 088 - 345 88 88.

Zorg en overlast melden

Maakt u zich zorgen over iemand in uw buurt? Merkt u bijvoorbeeld dat iemand zich opvallend gedraagt, vereenzaamt of voor overlast zorgt? Of denkt u dat iemand verplicht zorg nodig heeft of een gevaar voor zichzelf of anderen vormt? Meld het dan bij het Sociaal Team van de gemeente. Zij bespreken met u het probleem en de mogelijke oplossingen. Bel met de gemeente: 088 - 345 88 88. U kunt ook online een melding doen op hethogeland.nl .

Mee(r)doen | Extra geld na 3 jaar laag inkomen

Studeert u niet? En heeft u al een lange tijd een laag inkomen en weinig spaargeld? Dan kunt u een extra bedrag bovenop uw inkomen krijgen (Individuele inkomenstoeslag). De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van hoe uw gezin eruit ziet. Kijk voor meer informatie op hethogeland.nl/meerdoen .

Werk voor Het Hogeland

We hebben ruimte voor een: • Functioneel beheerder Burgerzaken Kijk voor meer informatie op hethogeland.nl/vacatures .

Duurzaamheid | Gezinnen besparen energie én geld met Junior Energiecoach: een superleuk spel!

Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in jouw huis? Doe met je gezin mee aan Junior Energiecoach: een spel met leerzame uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties. Zo ontdek je waar jullie energie kunnen besparen. Wedden dat ook jij straks zegt: ‘Met energie kun je lachen!’? Met een tv-held op lampenjacht en stekkerexpeditie Vijf weken lang, 15-30 minuten per week, gaat tv-held Varkentje Rund in de rol van Junior Energiecoach met jouw gezin op ontdekkingsreis. Elke week een nieuw filmpje, met een nieuwe opdracht. Wie durft mee op lampenjacht of stekkerexpeditie? Kinderen worden zo echte Junior Energiecoaches. Net als Varkentje Rund. Gratis meedoen Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. In Het Hogeland kunnen 50 gezinnen meedoen. Het leuke is: deelname is gratis! Het spel start op 27 februari. Aanmelden, of meer informatie? Kijk op juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan van 1 januari tot en met 20 februari. Dus wees er op tijd bij en schrijf je in! Voor een schoner milieu en een vollere portemonnee; wij doen mee! Meer weten? Kijk op juniorenergiecoach.nl .

Afval | Kerstboom inleveren

De feestdagen zijn voorbij. Voor veel mensen de tijd om de kerstboom weer af te breken. Wij rijden geen speciale rondes om kerstbomen op te halen. Een kleine kerstboom kunt u met een snoeischaar en een zaag verkleinen en in uw groene container gooien. Het legen van uw groene container is in 2021 overal in de gemeente gratis. Een grotere boom kan afgeleverd worden bij de afvalbrengstations in Usquert en Groningen: Usquert, Westerhornseweg 22 Openingstijden: afvalbeheernoordgroningen.nl Groningen, Duinkerkenstraat 99 Openingstijden: gemeente.groningen.nl/afvalbrengstations .

Werk in uitvoering

Uithuizen : Op woensdag 20 januari 2021 van 8.00-16.00 uur is de Hoofdstraat-West (bij huisnummer 49A) in Uithuizen gestremd voor doorgaand verkeer. Waterbedrijf Groningen verricht er werkzaamheden.

Warffum: Tot en met vrijdag 8 januari 2021 is het Delthepad in Warffum, het fietspad langs het spoor, tussen de Kloosterweg en Westerhornseweg volledig gestremd. De betonverharding wordt vervangen.

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter