Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gemeentelijke lasten omlaag - stop geldverslindende projecten
Gepubliceerd op woensdag 07 november 2018

Gemeentelijke lasten omlaag - stop geldverslindende projecten - Stefan van Keijzerswaard - VVD Het Hogeland


De VVD wil de lage gemeentelijke tarieven van Bedum en Winsum leidend maken in de nieuwe gemeente het Hogeland. De voorgestelde belastingverhoging verwijst de VVD direct naar de prullenbak. Lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard: “Dat zou voor mensen en bedrijven in de rest van de gemeente neerkomen op een verhoging tot soms wel 30%. Dat vindt de VVD onacceptabel. Dan kunnen we beter wat prestigieuze maar geldverslindende projecten schrappen. Zoals de Haven in Uithuizen en De Tirrel in Winsum.”
 
De VVD vindt niet alleen dat de belastingen omlaag moeten, maar ook dat de tering naar de nering moet worden gezet. En het huidige voorstel om eerst de gemeentelijke belastingen te verhogen en daarna sommige bedrijven en inwoners terug te gaan betalen (door middel van een Compensatiefonds) noemt de VVD ‘dom rondpompen van geld’. Stefan van Keijzerswaard: “Daarmee geeft je mensen die eerst teveel betaald hebben een sigaar uit eigen doos. Onnodig ingewikkeld.”
 
De VVD wil ook niet, dat inwoners en bedrijven opdraaien voor gaten in de begroting van de nieuwe gemeente. Stefan: “Dan eerst maar even een pas op de plaats of de broekriem aanhalen. Eerst maar even kijken of we kunnen inverdienen. Met lagere gemeentelijke lasten wordt het bijvoorbeeld voor ondernemers interessanter om zich hier te vestigen. Meer bedrijven betekent meer werkgelegenheid en kansen voor inwoners van Het Hogeland.”

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM