Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Gemeentelijke erepenning voor Bedumer welzijnscoördinator Jan Wevers
Gepubliceerd op vrijdag 15 december 2017

Gemeentelijke erepenning voor Bedumer welzijnscoördinator Jan Wevers - Bedum 15 december 2017

Vandaag vrijdag, 15 december, ontvangt Jan Wevers, scheidend coördinator van de Stichting Welzijn Bedum, de gemeentelijke erepenning. Hij ontvangt de penning uit handen van locoburgemeester Menne van Dijk. Dat gebeurt tijdens een afscheidsbijeenkomst in sociaal cultureel centrum ‘De Meenschaar’ aan de Kapelstraat in Bedum.

Berend Jan Wevers werd in 1952 in het Gelderse Vorden geboren. Na afronding van de Sociale Academie wordt hij begin 1977 als projectleider van de toenmalige Stichting Bejaardenwerk Bedum aangesteld. Hij is dan net 25 jaar oud.

Wevers geeft het ouderenwerk in Bedum vervolgens een eigen gezicht. Daarnaast is hij bijvoorbeeld ook actief op het gebied van de belangenbehartiging van gehandicapten en het jeugdwerk. Jan Wevers is grondlegger van de vacaturebank voor vrijwilligers en het steunpunt voor mantelzorgers.

Naast het welzijnswerk in Bedum was Wevers maatschappelijk actief. Zo legde hij in de jaren’80 van de vorige eeuw de basis voor betrekkingen met het toen nog communistische Polen. Daarmee onderhoudt de gemeente nog steeds banden. Ook was hij actief in de plaatselijke Vredesbeweging en stond hij mede aan de wieg van de Wereldwinkel. Wevers is nog steeds actief als belangenbehartiger voor individuele gehandicapten en ‘nieuwe Bedumers’.

Jan Wevers gaat met ingang van 1 januari 2018 met pensioen. Hij is ruim 40 jaar verbonden geweest aan het welzijnswerk in Bedum. Hij ontvangt de gemeentelijke erepenning ‘als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor zijn verdiensten jegens de gemeente en de plaatselijke gemeenschap’.

In zijn toespraak meldt locoburgemeester Menne van Dijk over Jan Wevers onder meer het volgende: “Hij is de spil van alle activiteiten van het welzijnswerk in Bedum. Iemand met grote inzet maar ook een eigen mening. (…)  Als Jan niets zag in een activiteit of een nieuwe richting stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken en kostte het moeite om hem mee te krijgen. Maar als hij zag dat het goed was, ging hij er helemaal voor.”

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM