Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
GemeenteBelangen in Hogeland gaat er voor!
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2017

GemeenteBelangen in Hogeland gaat er voor!
 
In de nieuw te vormen gemeente Het Hogeland zal in 2019 opnieuw een lokale partij GemeenteBelangen actief zijn. In het afgelopen jaar is door veel betrokken mensen hard gewerkt aan de totstandkoming van GemeenteBelangen Het Hogeland. Op 30 oktober aanstaande zal de partij formeel worden opgericht in Wehe Den Hoorn tijdens een bijeenkomst waar potentiele leden en belangstellenden voor zijn uitgenodigd via advertenties.
 
Inmiddels is een interim bestuur gevormd onder leiding van "Good-old-Jopke", Jaap Nienhuis, die tevens voorzitter is van GemeenteBelangen Eemsmond. De ledenvergadering van die partij heeft in juni de benodigde besluiten genomen om de nieuwe partij juridisch te vormen en daarbij haar naam te wijzigen. Inmiddels zijn de besturen van Gemeentebelangen Winsum en van GemeenteBelangen Bedum hierbij aangesloten. Nienhuis heeft inmiddels een aantal actieve mede bestuurders om zich heen kunnen verzamelen uit de gemeenten Bedum en Winsum. 

"Het is de bedoeling dat iedereen die zich in wil zetten voor een sterke lokale partij zonder landelijke binding zich thuis voelt bij GemeenteBelangen Het Hogeland", meldt de oud-weerman van RTV Noord. "In Noord-Groningen hebben we de afgelopen jaren daar veel ervaring mee opgedaan en dat heeft ons geen windeieren gelegd."
 
"We willen er in Het Hogeland ook een succes van maken en zijn daarvoor op zoek naar enthousiaste mensen die hart hebben voor de dorpen en kernen van het Hogeland en bij willen dragen aan dit mooie gebied door zelf te bedenken wat goed is voor onze nieuwe gemeente en dit samen met GemeenteBelangen, heel lokaal, op te pakken en uit te werken," zo besluit Jaap Nienhuis.
 
Na de oprichtingsvergadering op 30 oktober in café de Hoornstertil, start de partij met een wervingsactie om naast potentiele leden ook politiek talent te spotten. Bij de openbare bijeenkomst
zijn belangstellende inwoners van harte welkom. 

De "nieuwe" lokale partij is een kanshebber als het gaat om raadszetels in de nieuwe gemeente Het Hogeland. In zowel Eemsmond, Winsum als Bedum waren de lokale partijen de grootste partij tijdens de laatste verkiezingen. In De Marne bestond tot op heden nog geen lokale partij.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM