Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
GemeenteBelangen Het Hogeland brengt bedrijfsbezoeken
Gepubliceerd op maandag 13 augustus 2018

GemeenteBelangen Het Hogeland is in de afgelopen maand bij verschillende bedrijven in de nieuwe gemeente Het Hogeland op bedrijfsbezoek geweest.

“Voor ons heel logisch”, zo geeft voorzitter Jaap Nienhuis aan “Als GemeenteBelangen hebben we een traditie in de huidige gemeente eemsmond dat we maandelijks de dorpen in trekken om met inwoners in gesprek te gaan over wat hen bezig houdt. Dit gaan we in Het Hogeland natuurlijk ook doen, maar we vinden het ook belangrijk om met bedrijven en verenigingen in gesprek te gaan”.

GemeenteBelangen Het Hogeland heeft in juli dan ook bedrijfsbezoeken kriskras door de nieuwe gemeente afgelegd.

In Bedum werd een bezoek gebracht aan Vogelzang en Bulthuis trailerbouw op het industrieterrein aan het Boterdiep. De bedrijvigheid in Bedum groeit nog steeds en dit kwam ook nadrukkelijk aan de orde bij het bezoek aan VB Trailerbouw. Met een lange geschiedenis in Bedum is dit bedrijf de laatste jaren weer sterk gegroeid en landelijk een grote speler in de trailerbouw. Na een mooie inleiding over het bedrijf werd een bezoek gebracht aan de fabriekshal waar indrukwekkend grote voertuigen met veel precisie worden gebouwd. Een belangrijke les dat bereikbaarheid en verbindingen belangrijk zijn in Het Hogeland zo meent GB dan ook.

GemeenteBelangen Het Hogeland brengt bedrijfsbezoeken 

In Zuidwolde bezochten de GemeenteBelangers tuincentrum Eldorado waar ze door eigenaar Luuk Kamphuis werden rondgeleid. Eldorado brengt een vers product naar de klanten, die uit de weide omtrek naar Zuidwolde komen. Indrukwekkende hoeveelheden geraniums en andere soorten potplanten verlaten jaarlijks Zuidwolde naar de consument. Voor GB een duidelijk signaal dat ook Het Hogeland als leverancier en winkelgebied voor Stadjers aantrekkelijk is.

GemeenteBelangen Het Hogeland brengt bedrijfsbezoeken 

GemeenteBelangen Het Hogeland brengt bedrijfsbezoeken  

In de Eemshaven werden werkbezoeken afgelegd aan Theo Pouw en AG Ems. Pouw verwerkt op een zeer grote schaal afval tot grondstof. De Eemshavenweg als ader naar Groningen is voor dit bedrijf zeer belangrijk.
Bij AG Ems, het bedrijf dat de bootverbinding naar Borkum exploiteert, gaf adjunct directeur Rolf Bouwman een enthousiaste presentatie over alle activiteiten van AG Ems. De veerverbinding naar Borkum, die jaarlijks bijna 400.000 bezoekers uit de Eemshaven vervoert springt daar bovenuit. Door de aanleg van het personenspoor naar de Eemshaven, waar ook door de provincie en gemeente fors is bijgedragen, stijgt het aantal passagiers nog steeds. Groeimogelijkheden blijven in de Eemshaven dan ook volop aanwezig.

“Als GemeenteBelangen zijn we nog druk bezig met ons verkiezingsprogramma, en we vinden het belangrijk om bij inwoners maar ook bij bedrijven en verenigingen op te halen wat daar leeft en wat wij moeten weten. En natuurlijk kennen wij de bedrijven wel, maar de actuele onderwerpen die wij mee hebben gekregen vanuit deze bezoeken helpen ons wel om ons programma scherp te stellen” vertelt GB-voorzitter Jaap Nienhuis: “De komende maanden gaan we dan ook nog veel vaker op werkbezoek, als bedrijven graag willen dat wij bij hen langskomen horen we dat natuurlijk graag!”

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM