Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gemeente Het Hogeland zoekt hulp voor financiële problemen, water staat tot aan de lippen
Gepubliceerd op woensdag 01 juli 2020

Gemeente Het Hogeland zoekt hulp voor financiële problemen, water staat tot aan de lippen

De nieuwe gemeente Het Hogeland weet zelf niet hoe ze de financiële problemen moeten oplossen en doen daarom een beroep op Den Haag voor hulp. Een pijnlijke roep om hulp, want hoe kan het dat de nieuwe gemeente Het Hogeland zo snel zo diep in de problemen is gekomen?! De afgelopen jaren zijn de gemeentelijke belastingen al fors verhoogd en toch zijn er grote financiële tekorten. Het is niet te hopen dat de gemeente een artikel 12-status krijgt en onder curatele komt te staan. Met onderstaande persbericht en videoboodschap doet de gemeente een oproep aan Den Haag voor hulp.


HET HOGELAND ROEPT RIJK OP TOT STOP OP BEZUINIGINGEN

Het college van B&W van Het Hogeland vraagt het Rijk om in te grijpen tegen de financiële tekorten waarmee veel gemeenten te kampen hebben. Zij doen dat in het kader van de landelijke actiedag ‘Gemeenten in nood’. Hiermee ondersteunt het college het bezoek van wethouders aan Den Haag, aanstaande donderdag 2 juli. De vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken debatteert  donderdag met minister Ollongren van Binnenlandse Zaken over de gemeentefinanciën.

Net als veel andere gemeenten kampt ook de gemeente Het Hogeland met tekorten, onder andere door de oplopende kosten in het sociaal domein. Met de videoboodschap ondersteunt het Hogelandster college de landelijke oproep aan het Rijk om in te grijpen.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter