Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gemeente Bedum organiseert Kindergemeenteraad
Gepubliceerd op vrijdag 09 februari 2018

Gemeente Bedum organiseert Kindergemeenteraad op  donderdag 15 februari

Op donderdag 15 februari a.s. organiseert ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat in samenwerking met de gemeente Bedum een Kindergemeenteraad. Aan dit project zullen 16 leer-lingen van de ‘Togtemaarschool’ uit Bedum en ’’t Groenland’ uit Zuidwolde meedoen. Zij houden zich een middag lang op het gemeentehuis bezig met lokale politiek. Tijdens deze dag bedenken ze concrete plannen in het kader van het thema gezonde levensstijl. De gemeente heeft voor de uitvoering van het beste plan een bedrag van €2.500,- beschikbaar.

De Kindergemeenteraad heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan, ervaren ze hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

Programma
Tijdens de werkdag op het gemeentehuis voeren de leerlingen gesprekken met raadsleden. Zij vertellen de kinderen over hun werk en geven hun standpunten over het thema gezonde levensstijl. Met deze informatie kunnen de leerlingen hun projectvoorstellen goed onderbouwen.

's Avonds adviseren de leerlingen in een Kindergemeenteraadsvergadering de gemeenteraad over de besteding van het door de gemeente beschikbaar gestelde bedrag. Het project dat de meeste stemmen krijgt, wordt door de gemeente uitgevoerd. Een unieke kans dus om als kind daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

De werkdag duurt van 13.00 tot 19.30 uur. De Kindergemeenteraadsvergadering wordt 's avonds vanaf 18.00 uur voorgezeten door burgemeester Erica van Lente. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen en de spannende discussie te volgen die moet leiden tot het beste project.

Wat is ProDemos?
ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Zie www.prodemos.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM