Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
FrieslandCampina Domo Bedum koelwaterlozing Boterdiep
Gepubliceerd op dinsdag 30 april 2019
FrieslandCampina Domo Bedum koelwaterlozing Boterdiep

Maatwerkbeschikking Activiteitenbesluit voor het lozen van koelwater op oppervlaktewater van het Boterdiep door Friesland Campina Domo Bedum.

Terinzagelegging 
Het besluit en de bijbehorende stukken liggen ter inzage tot en met 21 mei 2019 bij het waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 te Groningen.
 
Bezwaar maken 
Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk bezwaar indienen bij het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest. U kunt ook digitaal uw bezwaarschrift indienen. Dit kunt u doen via een formulier op onze website www.noorderzijlvest.nl/bezwaar
 
Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos Kleefsman, bereikbaar via telefoonnummer 050 - 3048911.
 

Negatieve gevolgen opwarming oppervlaktewater
Koelwater kan in vele opzichten schade berokkenen aan het ecosysteem. Zo kan de onttrekking van het water reeds negatieve gevolgen hebben doordat bepaalde organismen worden meegzogen. De microbiële groei wordt gestimuleerd wat leidt tot een vlugge afbraak van organisch materiaal en een extra daling van het zuursatofgehalte. Bovendien resulteert een stijging van de temperatuur in een verhoogde toxiciteit van vele verbindingen en een verlaagde oplosbaarheid van zuurstof. Opgewarmde water leidt tot hittestress en het afsterven van gevoelige organismen. Hierdoor raakt het ecosysteem verstoord en dat kan grote gevolgen hebben voor al het leven.
 
Een ecosysteem is het geheel van planten, dieren, bacteriën en schimmels in een bepaalde omgeving en kan groot of klein zijn. Binnen zo'n ecosysteem zijn één of meer voedselketens. Het geheel aan voedselketens noem je een voedselweb.
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM