Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Film over geschiedenis en laatste jaar Bedum nadert voltooing – met unieke beelden Arjen Robben
Gepubliceerd op donderdag 15 november 2018

Film over geschiedenis en laatste jaar Bedum nadert voltooing – met unieke beelden Arjen Robben

De Videoclub Bedum legt de laatste hand aan een productie over de geschiedenis en het laatste jaar van de gemeente Bedum. In die film zijn beelden opgenomen van verschillende activiteiten van het afgelopen jaar die mede in het teken stonden van het afscheid van de gemeente. De film bevat verder unieke, nooit eerder vertoonde historische opnames waaronder opnames van een jonge Arjen Robben.

De opdracht voor de productie komt van de gemeente Bedum en is één van de activiteiten in het kader van het opheffen van de gemeente per 1 januari 2019. Het gemeentebestuur heeft de club de vrije hand gegeven in de opzet van de film. Die film, die ongeveer 40 minuten duurt, begint met de ontstaansgeschiedenis van Bedum en de regio. De kijker wordt vervolgens aan de hand van een verteller en een voice-over door de geschiedenis geloodst. De productie eindigt met een korte impressie van de allerlaatste raadsvergadering die op 13 december van dit jaar wordt gehouden.

De film bevat ook historisch beeldmateriaal. Zo stuitte de videoclub op oude opnames van de oogst van witte kolen bij Zuidwolde en de verwerking daarvan in een zuurkoolfabriek.

Stervoetballer Arjen Robben gaf de club toestemming voor het gebruik van opnames waarop hij als jeugdvoetballer van de v.v. Bedum een soloactie afrondt met een doelpunt. De opnames zijn nog nooit eerder vertoond.

In de productie is verder een interview opgenomen met de 93-jarige Willem Tamminga. Hij is een van de weinige nog levende Bedumers die de razzia door de Duitsers in april 1944 heeft meegemaakt. Tamminga bracht, na gedetineerd te zijn in Kamp Amersfoort, bijna een jaar door in gevangenschap in werkkampen  in Nazi-Duitsland.

Geïnteresseerden kunnen nu al inschrijven op de video. Die komt als DVD en op USB-stick beschikbaar. De prijs is nog niet bekend maar ligt onder de vijf, respectievelijk 10 euro. Inschrijven kan via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , onder vermelding van de voorkeur voor de drager.

 

 

Op donderdag 20 december gaat de film in première in het Trefcentrum Bedum. Belangstellenden kunnen daar om 20.00 uur terecht. De toegang is gratis.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM