Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Fietspraktijkexamen Veilig Verkeer Nederland, afdeling Bedum
Gepubliceerd op donderdag 28 juni 2018

Fietspraktijkexamen Veilig Verkeer Nederland, afdeling Bedum

Dinsdag 15 mei heeft het fietspraktijkexamen plaats gevonden voor de leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Bedum. Er deden in totaal 108 leerlingen mee van de vijf basisscholen uit Bedum en Zuidwolde. Hiervan zijn 107 leerlingen geslaagd en helaas 1 gezakt. Dit jaar zijn er zelfs 32 leerlingen met nul fouten, tegenover 18 in 2017. Een geweldige prestatie, waar we als VVN trots op kunnen zijn.

In verband met rioleringswerkzaamheden aan De Vlijt is de route omgeleid via de Heemweg en de St. Annerweg.  Er zijn extra verkeersregelaars ingezet om dit zo veilig mogelijk voor iedereen te laten verlopen.

Een jaarlijks terugkerend onderdeel van het praktijkexamen is voorlichting over de dode hoek van een vrachtwagen. Dit jaar werd de les verzorgd door Chauffeurs Vereniging Friesland met hun veilig verkeersprogramma. Hierin worden 18 verschillende onderwerpen besproken. Tijdens de les wordt met behulp van de vrachtwagen de dode hoek situaties in het echt gezien. Héél interessant voor de kinderen én ze nemen er wat van mee.

Ook dit jaar viel er voor de best presterende school een prijs te verdienen. De leerlingen van “De Regenboog” hebben dit jaar gemiddeld het beste resultaat behaald. En deze school ontvangt dan ook de titel “verkeersveiligste school van de gemeente Bedum” . De leerlingen hadden een gemiddelde foutenscore van bijna 0,91 punten. Verder zijn van “De Regenboog” alle leerlingen geslaagd voor het praktijkexamen.

VVN Bedum is dan ook erg tevreden over het verloop van deze dag en het behaalde resultaat van de deelnemers. Aan het einde van deze examendag werden alle vrijwilligers, verkeersregelaars en politieagent hartelijk bedankt voor hun getoonde inzet!

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM